Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bito

Marketing

Blog priče uz šank "I blogeri su ljudi"

Ekipa za šankom okupila se ranije, vjerojatno i zbog činjenice da se petkom okuplja brojnije i raznovrsnije društvo oko šanka. bilo je tu svakakvih likova. od Truloga, lokalnog klošara, Nine, umjetnice novih medija, pa sve do profesora Sutona, kojeg su u zadnje vrijeme prozvali Jezuit zbog strogosti i čelične retorike.

Bio bi to sasvim običan petak, popunjen prigodnim raspravama o životu, vremenu, cijenama, ljudima i događajima, da nije profesor Suton počeo pljuvati po medijima, komunikaciji uopće, od Gutenberga pa sve do televizije i interneta u novije vrijeme. Očekivano, ubrzo se u raspravu uključila i Nina, koju svaki napad na internet vrijeđa kao napad na nju osobno.

- Ma, sve je to drek. Od tiskarskog stroja do danas, čovječanstvo unapređuje komunikaciju, a zapravo tone u propast i gradi ponovo kulu Babilonsku, a tzv. mediji - duše sotonske im pomažu u svemu tome.

- Opet vi, profesore. Da nećete možda i o internetu... vjerujem, i u tome ste ekspert, ironično je dobacila Nina.

- E ovu sam loptu čekao, nasmijao se profesor Suton. - Baš si mi dobru nabacila, za volej, da se tako nogometno izrazim. U svakom slučaju, zicer.

- Što sad brijete okolo? Recite! Bar vi niste poznati po okolišanju, podgrijavala je Nina.

- Ne, što bi okolišao? Sve je to drek, a pogotovo internet.

- Nemate pojma o tome. Ali, dajte još malo prospite... zabavno je.

- Je, vama praznima duhom, zabavno je i razmjenjivati tzv. privatne dnevnike i zapise putem bloga - medija svih medija...

- Nemojte mi, molim vas, samo o blogu, blogerima...

- Ne, neću. I oni su ljudi...

Rasprava se zahuktala, u priču su se, uz profesora Sutona i Nine umjetnice, uključili i majstor Tomo šuster koji nije imao pojma o novim tehnologijama, ali je bio majstor za verbalno podboltavanje i emocionalni hakl, a tehniciranje riječima mu je bila omiljena disciplina... Odnekud se pojavio i urednik, ruku prepunih vrećicama s placa. Sve je bilo tu - i grincajg i jabuke i meso i ostali špeceraj. Prvo je malo slušao, a onda samo odmahnuo rukom i nestao. Nije bio raspoložen za rasprave o vrijednostima i afinitetima, a pogotovo ne o razmjeni istih putem interneta. Laganim klimanjem glave i mahanjem ruke dao je do znanja da se povlači do daljeg. Ostavio je ekipu u čudu.

Post je objavljen 06.03.2009. u 08:19 sati.