Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

ZELENA LISTA NA LOKALNIM IZBORIMA - KANDIDATI/KINJE ŽENE, MLADI I OSOBE S INVALIDITETOM

Photobucket
Kandidatkinja Zelene liste za županicu Anita Mihalić

VOJNIĆ - Zelena lista u Vojniću uskoro će se pojaviti na svojim prvim izborima u Karlovačkoj županiji.
Naime, kao uvod u svibanjske lokalne izbore, sudjelovat će na mjesnim izborima koji će se u Vojniću održati 15. ožujka. Od 14 mjesnih odbora, Zelena lista svojih će 38 kandidata imati u njih 6, kaže predsjednik Miloš Mrkić. Upravo zbog svojih kandidata, koji su većina nestranačke osobe, ali i programa kojeg završavaju, očekuju dobre reultate i osvajanje vojnićkih mjesnih odbora.
Na izbore za mjesnu samoupravu Zelena lista će izaći sama, a nakon izbora, kaže Mrkić, spremni su za razgovore sa svima. Kada dođu lokalni izbori, Zelena lista u Vojniću imat će svoje kandidate i za načelnika i donačelnika, te općinske vijećnike.

KARLOVAC - Županijski supredsjednik Zelene liste Karlovačke županije Krešimir Premužić bit će kandidat ove stranke za karlovačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, donosi hrk.hr.

Kandidat za zamjenika bit će koordinator i glasnogovornik Mladih Zelene liste Fran Brdar, a kandidatkinja za drugog zamjenika gradonačelnika bit će osoba koja nije članica stranke - Emina Brcković Šmajgel iz udruge osoba sa invaliditetom dječje i cerebralne paralize.

Vjerujemo da ovakav sastav naših kandidata (mladi, osobe sa invaliditetom) na dobar način
upućuje na namjeru da upozorimo na specifične probleme u zajednici koji obično nisu tema
predizbornih kampanja, ili se nakon izbora zaboravljaju.
Napominjemo, kao i u dosta situacija do sada, da je Zelena lista svjesna svojim političkih (ne)mogućnosti i nema prevelikih očekivanja da će birači promijeniti svoju dosadašnju praksu izbora alternativa kojima su vrlo brzo nakon izbora nezadovoljni. Naša je želja da se ipak pojavimo kao netipična politička grupacija koja se zalaže za održivi razvitak i zaštitu okoliša, ali i čitav niz drugih stvari među kojima je najvažnija da ne želimo vladati već kao članovi predstavničkih tijela sudjelovati u rješavanju problema važnih za sve stanovnike lokalne zajednice, a posebno skupina, kao što su mladi, žene, osobe sa invaliditetom i osobe treće životne dobi, itd.

ZELENA LISTA U DOLJNJEM GRADU
Zelena lista izlazi na izbore za Vijeće gradske četvrti Doljnji grad Zagreb.


Gradska četvrt koja je dio povijesne jezgre grada Zagreba, a koja se uporno pokušava devastirati, imati će priliku birati oponente projektima Zmaja od Kamenitih vrata. Zaustavljanje devastiranja Cvijetnog trga (tajkuna Horvatinčića), garaže ispod HNK, devastiranje doljnjogratskih blokova, javne i parkovne površine, promet i tisuće drugih problema... Četvrt je to koja doista Zagreb čini Zagrebom. Prilika je to da stanovnici tog predivnog dijela grada biraju predstavnike kojima je javni interes ispred kapitala razvojnika.

ZELENA LISTA U NOVOM ZAGREBU
Na sastanku Zelene liste sa članovima i simpatizerima donešena je odluka da se istaknu kandidacijske liste za vijeće gradske četvrti Novi Zagreb-istok.


Sastanak je održan u prostorijama MZ Travno gdje je prije tri godine udruga Travno moj kvart vodila žestoku borbu za očuvanje parka kod mamutice. Na žalost potpora tri tisuće građana nije bila dovoljna da se devastacija zaustavi. U tim ponekad mučnim situacijama (prijetnje, metci u poštanskim sandučićima i sl.) Zelena lista je dala punu podršku građanima i stavila svoju kompletnu logistiku na raspolaganje.
Zato nam je posebno drago da su upravo nositelji/ce te inicijative odlučili učestvovati na ovim izborima pod zastavom Zelene liste. Kao i u ostalim četvrtima Zagreba prilika je to da građani izaberu (konačno) kandidate koji će zastupati njihove interese.

NAKON DUGE RESE, ZELENA LISTA ŽENE PREDLOŽILA I ZA ČELNA MJESTA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI I OZLJU
Anita Mihalić kandidatkinja zelenih za županicu

KARLOVAC - Anita Mihalić kandidatkinja je Zelene liste za karlovačku županicu, a Đurđa Perko za ozaljsku gradonačelnicu.


Tako su 'zeleni', iako pobjedu ne očekuju, nakon prve kandidatkinje za dugorešku gradonačelnicu, prvi predložili i ženu za čelno mjesto Karlovačke županije. Su-predsjednik Zelene liste Mile Sokolić kaže kako su time htjeli doprinijeti i ravnopravnosti spolova.
- Cijelo smo vrijeme naglašavali našu želju da kandidiramo žensku osobu i, na neki način, doprinesemo rodnoj ravnopravnosti u političkom životu i poslije dosta muka smo uspjeli! Naša kandidatkinja za županicu je mlada žena iz Ozlja, ekonomistica, Anita Mihalić i vjerujem da će ona izazvati dovoljno pažnje u ovom svijetu muških kandidata - smatra Sokolić.
Kandidatkinju Zelena lista ima i za čelno mjesto u gradu Ozlju.
- To je predsjednica ozaljske podružnice Zelene liste Đurđa Perko, koja je napravila velik posao, mislim da su 'zeleni' u Ozlju najaktivniji. Očekujem da će Ozljani imati bolji rezultat nego mi ostali - ocjenio je Sokolić.
I sudjelovanje na izborima je pobjeda
Kandidate za dožupane i dogradonačelnike Zelena lista otkrit će za 10-ak dana, a Sokolić priznaje kako nemaju iluzija da će na izborima pobijediti, 'iako su spremni i za takvu mogućnost'.
- Naš je glavni cilj da u predstavničkim tijelima budu naši kandidati koji se zalažu za održivi razvitak. Za nas je samo sudjelovanje pobjeda i vjerujemo da ćemo, ako ništa, ostaviti dobar trag na ovim izborima - naglasio je Sokolić.
No, da bi na izborima mogli sudjelovati, za županijsku razinu trebaju pomoć. Inače, kandidatura prve žene za karlovačku županicu može biti upitna jer za to treba sakupiti 2.500 potpisa.
- Naravno, mi ćemo se potruditi! Ali, mogućnost vidimo u pozivu volonterima, vanstranačkim osobama, koje nam žele pomoći, koje vide u našem nastojanju pozitivan znak ili promjenu. Neka nam se priključe i jave na naše kontakte ili 091 540-2767, da pokušamo skupiti dovoljno potpisa i kandidiramo županicu za Karlovačku županiju - pozvao je Sokolić.

Večernji list - 24ogodišnja Nela kandidatkinja Zelene Liste za gradonačelnicu Duge Rese

zelena-lista.hr

Photobucket
Shvatila sam da ne želim, kao što to čine mnogi, otići iz rodnog kraja. Duga Resa je moj grad, po mjeri. U njemu želim ostati živjeti i raditi.




Post je objavljen 06.03.2009. u 00:30 sati.