Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U RAD UKLJUČITI ŠTO VIŠE MLADEŽI

REKA
Piše: Dražen Rendić

Redovna 58. godišnja izvještajna i izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Reka u koprivničkom prigradskom naselju, održana je u nedjelju 1. ožujka u Društvenom domu Reka.

Prisutni na skupštini pored članova, predstavnika udruga ovog mjesta i dobrovoljnih društava iz okolice, bio je i član gradskog Poglavarstva Koprivnice Darko Ledinski, županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik VZ Grada Koprivnice Ivan Golubić, predsjednik Savjeta Hrvatske Vatrogasne mladeži Nikola Sočev i drugi.

Prije rada skupštine pozdrav gostima članovima i uzvanicima uputio je dosadašnji predsjednik Marin Ištvanović koji je ujedno podnio izvještaj o dosadašnjem četverogodišnjem radu. No. nažalost izvještaj i rad ovog društva zaostaje za radom ostalih kako u okviru Vatrogasne zajednice grada tako i šire. Tako u izvještaju stoji da društvo ima mladež, no nema nikog tko bi s njima kontinuirano radio(!). To za društvo nebi trebalo biti opravdanje, naprotiv neaktivnost treba pretvoriti u aktivnost što će biti i jedan od prioritenih zadataka novog Upravnog odbora.

Za predsjednika društva izabran je Stjepan Jagarinec, dopredsjednik Marin Ištvanović, blagajnik Ratko Radiček, tajnica Mirela Jušić, zapovjednik Stjepan Futač, dozapovjednik Mario Cikač i članovi: Đuro Vizir, Martin Malogorski, Zdravko Lončarek, Željko Jušić i Renato Radanac. Predsjednik Nadzornog odbora je Berislav Žumbar a članovi Saša Srbljan i Stjepan Trešče. Nakon izbora plan rada i financijski plan za ovu godinu predložio je Stjepan Jagarinec. Plan rada kao i izvještaji o radu jednoglasno su usvojeni.

U radu skupštine kao gosti prvi uključio se Ivan Golubić koji je diplomatskim rječnikom pokušavajući biti manje kritičan osvrnuo se na rad društva, koje u narednom razdoblju treba i mora raditi kvalitetnije, a dobar rad uvijek se i stimulativno nagrađuje, jer u vatrogastvu treba i mora se djelovati timski rad naglasio je Golubić. Slavko Tucaković je već više puta u svojim nastupima na skupštinama istaknuo da u radu vatrogasaca nema i ne smije biti recesije ni bilo što drugo što bi zaustavilo rad vatrogastva koje je utkano u sve pore života naših građana. Također je informirao društvo da je Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice odlučila društvu darovati deset košulja i isto toliko vatrogasnih remena. vatrogasac.net


Post je objavljen 02.03.2009. u 16:00 sati.