Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Zimski ciklus autorskog filma

Goran Filipaš – Klupče, sreda 20h.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Sledeća projekcija Zimskog ciklusa autorskog filma, koja se u kafeu Klupče održava od leta 2008. godine, posvećena je autorskom radu Gorana Filipaša, producenta iz Zrenjanina. Posetioci ove projekcije će biti u prilici da pogledaju dva filma. Privi je kratki igrani film Dobro jutro maligna ćelijo, koji je izazvao oprečne komentare filmskih poznavalaca. Drugi film, Fövenyóra (Peščanik), je dugometražni igrani film koji se ove jeseni počeo prikazivati po bioskopima u Srbiji. Film predstavljen na domaćim i internacionalnim festivalima i osvojio je značajne nagrade.

GORAN FILIPAŠ, rođen 1978. u Zrenjaninu. Od 2004. godine student je Akademije umetnosti u Novom Sadu, smer produkcija. Aktivista je i osnivač Nezavisnog filmskog centra Kino Klub Novi Sad. Kao producent, direktor filma, organizator i vođa snimanja radio je na više od deset kratkometražnih i dugometražnih filmova. Sarađuje sa nekoliko nezavisnih filmskih produkcija u Srbiji, Soveniji i Mađarskoj i organizator je internacionalnog festivala nezavisnih i malih filmskih produkcija Filmski front.

Zadnje tri godine radio je kao organizator Agora stagea na EXIT festivalu koji se održava u saradnji sa građanskim paktom za Jugoistočnu evropu. 2007. i 2008. godine bio je koordinator novosadskog pozorišnog festivala Sterijino pozorje.

Filmografija:
-Producent kratkometražni igrani film «Dobro jutro maligna ćelijo» u režiji Marina Maleševića 2004. god.
Produkcija NFC Kino Klub Novi Sad (SCG).
-Direktor filma kratkometražni igrani film «Slučaj Andrije E.» u režiji Marka Cvejića 2005. god.
Produkcija NFC Kino Klub Novi Sad (SCG), Akademija umetnosti Novi Sad (SCG), Zveza Tolminskih mladinskih društev Tolmin (SLO).
-Organizator srednjemetražni igrani film «Lice u steni » u režiji Marka Kaćanskog 2005.
Produkcija NFC Kino Klub Novi Sad (SCG), Akademija umetnosti Novi Sad (SCG).
-Organizator srednjemetražni igrani film «Kralj šume » u režiji Sabolča Tolnaia 2005. Produkcija NFC Kino Klub Novi Sad (SCG).
-Organizator srednjemetražni igrani film «Petrovaradin tribe» u režiji grupe autora pod mentorstvom Želimira Žilnika 2006.
Produkcija KUD Pozitiv Ljubljana (SLO), NFC Kino Klub Novi Sad (SCG), Tera Film AD (SCG).
-Vođa snimanja dugometražni igrani film «Peščanik » u režiji Sabolča Tolnaia 2007.
Produkcija Atalanta DOO Palic (SCG), Art & Popcorn Beograd (SCG) , Media wave Budapest (HUN).

-Producent kratkometražni igrani film «Afrika» u režiji Gvozdena Đurića 2009. Produkcija NFC Kino Klub Novi Sad (SRB),

-Producent dugometražni igrani film «Srce je mudrih u kući žalosti» u režiji Marina Maleševića 2009. god. (film je u fazi postprodukcije)
Produkcija NFC Kino Klub Novi Sad (SRB), Akademija umetnosti Novi Sad (SRB)

-Vođa snimanja dugometražni igrani film «Jesen u mojoj ulici» u režiji Miloša Pušića 2009. (film je u fazi postprodukcije)
Produkcija Altertise DOO Novi Sad (SCG)


Post je objavljen 02.03.2009. u 17:31 sati.