Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zrkljubuski1956

Marketing

POBJEDE LJUBUŠKOG PROTIV ZRINJSKOG I GORAŽĐA


U preostaloj utakmici 13. kola Premijer rukometne lige za žene, u Mostaru su se sastali ŽRK Zrinjski i ŽRK Ljubuški. Gošće iz Ljubuškog bile su bolje te su na kraju ubilježili pobjedu 25:23.

U derbiju 13. kola Zrinjski je na svom terenu očekivao pobjedu protiv Ljubuškog. Međutim, tako nisu razmišljale rukometašice iz Ljubuškog pa su fantastičnom borbenošću ubilježile pobjedu.

Utakmicu su bolje otvorile domaće rukometašice, te su nakon prvih 5 minuta imale vodstvo od 2:0. Nakon toga gošće su napravile seriju od 5:0 i preuzele vodstvo koje nisu ispuštale do kraja. Na prvo poluvrijeme otišlo se sa rezultatom 12:9 u korist Ljubuškog.

U drugo poluvrijeme "plemkinje"su ušle sa jasnom namjerom da pokušaju preokrenuti rezultat, ali u tome nisu uspjele. Ovom pobjedom Ljubuški se revanširao Zrinjskom za jesenji poraz, te sa nova dva boda učvrstio se na drugoj poziciji. Mostarske rukometašice su ovim porazom sve dalje od 5. mjesta koje vodi u Europu, a u narednom kolu imaju teško gostovanje u Banja Luci kod aktuelnog šampiona naše države, Borca, pa je za očekivati da će poslije 14. kola izgubiti korak za vrhom tabele.

Rukometašice Ljubuški Lido osiguranja u 14. kolu Premijer lige BiH na svom parketu porazile su Goražde, rezultatom 32:24. Ljubušanke su tako sačuvale drugo mjesto na tabeli.


Post je objavljen 01.03.2009. u 19:31 sati.