Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

ZEMLJA FARAONA

Molili smo i prosili našu vlast i našega faraona da donese antirecesijski progrm, nagovarali ga, razgovarali, divanili da je zadnji čas, sve opet da bi spasili svoju državu, ovi put od svoje vlasti, i On konačno donese sa svojim podanikim u vladi 10 točki ke ne razumi, ja mislim ni on sam, pa će morat prije neg počne po tem delat iskat tumačenje. Nemore on donest program narodu svojemu na štetu, jerbo još ni velika piramida gotova, a kad se piramida dovrši onda će on i vlada nam zet meru. Ja, obična ogulinska baba, sela sam za svojega kompića i lipo napisala 12 točki kaj će seguro spasit Hrvacku, ako bi ih ki slučajno pročital i nedaj bože usvojil, a da narod nebi ni osjetil.
Evo vam da pročitate kadi je spasenje naše države i kadi triba šparat:
1. Sve općine u državi kaj se nemoredu same od svojega gospodarstva uzdržavat, treba ukinit, njeve načelnike i poboćnike det na tržište radne snage.
2. Prestat brnit i financirat Herceg –Bosnu, zač oni ni kune poreza ne plaćaju mojoj državi, samo dobivadu apanaže i koristu dvojno državljansto za iskoriščivanje našega budžeta.
3. Dogovorit se sa vjerskim zajednicam da odustanu od tako velikih apanaži iz proračuni na svim razinam, zač su dost bogati da malo prožividu od kamati kaj imaju deponirah novac do sad. Ja mislim da bi najjača , katolička crkva odma pristala i da bi Kaptol rekal, kad narod nima, nemoramo zemat niš, zač smo svi mi narod! Onda bi se odrekli i drugi, kuliko god ih ima, sve do šamani.
4. Prekontrolirat sve mene-žere, kaj žeru i državu kulko imaju plaće i smanjit im bar na pol, zet im sve kartice kaj na njih trošu novce od poduzeća i primirit ih trun da posidu malo u svojim kancelarija i da upoznadu radnike i radne procese.
5. Svim Saborčanim zet sve privilegije osim plaće, i zet tri plaće unapred onim kaj su nas lagali da imaju najmanju plaću u celoj Evropi. Zet im pravo na povlaštene mirovine, i nek im se računa sve kaj su zaradili kaj i mojemu Mijeti i drugimi, već će im i to povećat dost mirovine, kaj su delali malo manje od 100 dani u godini a naredili više štete nego koristi.
6. Prekontrolirat kuda trošu tulke udruge kune ,ke dobivaju iz buđeta i sve to prepolovit, nek se i oni strpu, nemoru i oni živet kaj faraoni, neg živu kaj grofi i dost im je.
7. Prelistat svim presednikim i članovim upravnih odbori u državnim poduzećim kulko dobivaju novac misečno kaj odsidu jednu uru u tem odboru dok im glavni mene-žeri ispripovidaju kulko su novac potrošili i nek im smanju naknadu bar na pol, i nek se dogovoru ki će kadi bit tako da nebude jedan u pet odbori, nek se lipo rasporedu, da svaki čapi ništo i dobro.
8. Prekontrolirat ki kaj dela po ministarstvim, ki nima posla nek ide na burzu, ki ima kaj delat nek ostane, smanjit im troške za reprezentcije bar na pol .
9. Neka naredu reviziju svih lažnih invalidi i ukinit im lažne mirovine, odredit im pemzije kaulko su zaradili, a ako su dost mladi i zdravi det ih na burzu rada, pa nek malo delaju.
10. Strankam smanjit davanje iz buđeta na pol, jerbo ionako neznamo nać se ti novci trošu i ki ih troši, nisu izbori svaki dan da im triba za kampanje, a za kampanje tako i tako imadu svoje tajne sponzore.
11. Svu imovinu kaj je ki nezakonito stekal, det na prodaju i spremit u kasu od države i s timi novci pokrenit proizvodnju, ali ne poklonit bogatim tajkunim, neg ih kreditirat, da kašnje te novce vrnu.
12. Ne delat, nove rešte i pelješki most, jerbo od tih novac moru za prevoz mandirini za izvoz svakem ki ih vozi kupit jedan brod i još bi ostalo, a most je najveća od svih faraonskih piramida.
Ovo su mjere babe Janje , ka niš ne razumi ekonomiju, ka cil život dela i špara, ka ne razumi puno, ali ono kaj vidi i pročita dobro zapamti, kaj ni nikad mirila svoj kvocjent intelegencije, i ka ni nikad delala, ali je imela i ima punu kuću familije ka je delala uvik za države i kašnje za mene-žere i političare i ka misli da narod ni uzrok recesije van vlast.
Kako će se vam se ove mere dopast nimam pojima, ali sam mišlenja da bi ovo tribala prestat bit zemlja faraoni i postat zemlja i država naroda ki u njoj živi i plaća porez.
Još bi se dalo puno tega nabrojit, ali kad misli Vlada da more u deset točki rešit stanje u državi, morem i ja u 12 mada se moje antirecesijske mere skroz drukčije od njevih, mislim da nisu baš dobro potrefili, i da ih je opet niki dopeljal u zabludu. Ni mi jasno da moru bit tako naivni, da nisu videli i uočili da su ovi razlogi največi uzrok naše dost teške situacije, Da ih javnost ni natirala da ništo smislu, nebi oni ni one mere donesli kaj se špara na cipelam poštarim, a to kaj divani glavni faraon da će pojt faraonići na popravak, bojim se da zato nima vrimena. Ovo kaj su skuhali morat će pokusat i počet drugač delat, jerbo se bojim da ako budu čekali da projdu izbori za prave mjere ke kanu donest, da će narod opet odnest gaće na ščapu.
Najteže mi je gladat kako se na tim sjednicam i sastankim smiju i spradadu s nami, kako nam se izrugevaju i ponižavaju nas, kanda mi neznamo da oni nemoru imat ni jednu kunu ako ju
mi nigdi ne stvorimo i ako je ne zamu od nas, boli me duša i srce kad vidim da su sve čapili samo za se i za svoju dicu, da deladu sebi spomenike ke će naša dica , ako nebu smak svita kako se divani, morat vračat 200 godin. Mene neće bit, neće bit ni vas, ali neka bi ostala Hrvacka, ako bi imali vlast ka bi o temu mislela, morada bi se uspili izvuć kroz iglene uši, a da ne prodamo i zadnju njivu tuđinu. Ili imaju kakov rezervni plan , pa mislu da će oni zavavik, kaj šta su misleli i faraoni. Povist se ponavlja, a u Htvackoj ona ide do početki civilizacije, svagdi je vlast ništo naučila a naša vavik od početka. Nećemo se valja vrnit u doba kad je čovik za vlast moral delat dok ne kapne, ili morda ćemo?
Ajte bok!
JANJO, 1.ožujak 2009.


Post je objavljen 01.03.2009. u 11:55 sati.