Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Sirova hrana 3. dio

S obzirom da mi je trenutno sirova prehrana najaktualnija tema, i 3. post za redom je posvećen tome.
U proteklih tjedan dana sam kupio blender i napravio svoju prvu litru zelenog kašastog soka. Stavio sam u mikser 350 ml vode, 2 jabuke, 2 mrkve i cca. 100 g blitve. Na dnu se vide i slike kako to izgleda. Što se tiče okusa, čak je i ukusno. njami Kad sam ga napravio, odmah sam popio 2 dcl, a ostalo sam odnio na posao i u toku dana popio i to. Kad kažem "popio" sjetim se da je to bilo dosta gusto pa sam čak u nekom trenutku pomislio da li da to pojedem žlicom. Za pripremu tog soka i čišćenje upotrebljenog posuđa nakon toga mi je trebalo nekih cca. 30 - 40 min. što mi je vremenski jako prihvatljivo jer kad se još malo ispraksiram trebati će mi cca. 20 min. To je puno manje nego što bi izgubio na kuhanje bilo kojeg obroka (ako računamo i vrijeme potrebno da se poslije opere upotrebljeno posuđe).

Kroz tjedan sam uglavnom od ne-sirovih obroka jeo samo večeru.
Do večere bi u prosjeku pojeo kroz dan: 3 - 4 banane, 3 - 4 naranče, 3 - 4 kivija, 1 - 2 jabuke, cca. 10-ak suhih smokava, ponekad i nešto indijski oraščića (za njih još i nisam siguran da li su sirovi). Sa takvim načinom prehrane kroz dan nisam gladan.
Mislio sam da će mi biti teže bez kave i čokolade - ali ni sa time nemam nekih problema. Kad mi dođe gušt za čokoladom, tada pojedem nekoliko suhih smokvi i onda više nemam potrebu za tim.

Kroz tjedan se nisam baš dobro energetski osjećao - ne znam da li je to zbog toga jer u zadnje vrijeme ne spavam baš kvalitetno, da li je to neki oblik detoksikacije, posljedice gripe/viroze kroz koju sam prošao ili nešto sasvim drugo, no za sada me to ne brine...

U sljedećih tjedan dana mislim raditi slično kao i ovaj - nastojati dodatno smanjiti broj ne-sirovih obroka ako ide, isprobati još barem 2 kombinacije za zeleni kašasti sok (npr. sa nekim drugim povrćem - karfiol, špinat,...). Naravno i dalje ostaje da ne pijem kavu i jedem čokoladu (i sl. proizvode). Na taj način, pomalo, dokle dođem do početka svojeg službenog 30-dnevnog testa (6.4.2009) moje tijelo će već biti donekle naučeno i zapravo jedino što ću onda u tom periodu trebati je zamijeniti kuhane večere sa sirovom varijantom.

Oni koji čitaju ovaj blog znaju da idem u LA u Školu od Byron Katie. Pred par dana sam išao čitati upute za tu školu i vidio sam da u upustvima piše:
"Beginning one week prior to coming to The School, we suggest and encourage you to eliminate sugar, alcohol, and caffeine from your diet. "
Taman me je ta uputa pogodila u onom periodu života kada sam i sam to samoinicijativno išao izbaciti iz svoje prehrane - sviđa mi se taj timing. yes

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 28.02.2009. u 19:57 sati.