Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

KORIZMA

Image and video hosting by TinyPic

.

Četrdeset dana kusnje, muke, patnje, boli, četrdeset dana napustenosti, podrugivanja, podnosenja onoga sto nijedan čovjek nebi uspio podnjeti.
Sve je to zivio Isus, zbog mene i zbog tebe.
Pogledajmo oko sebe, sve nam je dao, ali mi nismo bili zadovoljni.
Htjeli smo njegovu muku, bol, patnju, htjeli smo njegovu smrt.
I to nam je dao, prosao je bič i trnje i zavrsio na krizu, svojom smrću dao je nama zivot, nama istima koji smo ga ubili.

Korizma, vrijeme kusnje, patnje, boli, PUSTINJE, ali isto tako i vrijeme za reci hvala Isusu, za reci oprosti i poniziti se, za promjeniti se.
Hoces li i ovu korizmu zivjeti kao i svaki drugi dan, hoceli i ova korizma proci da se ne zaustavis i barem jednom kontempliras, razmisljas o kusnji i muci koju je zivio Isus, za tebe i za mene.

Zasto korizmu jos zovemo vrijeme odricanja i promjene?!
Napravi korak i reci Isusu, s tobom sam. Nitko ti netrazi da ides u pustinju, niti da prodjes kalvariju. Samo malo vremena posveti Isusu koji je u kusnji koji je u muci, posveti mu malo vremena da ga gledas, da razmisljas o onome sto zivi Isus.

Danas imamo sve, koji puta da nas netko pita sto zelimo, nebismo mu znali odgovoriti.
Ali nije tako svugdje u svijetu, i danas ima mjesta u kojima kada bismo postavili isto pitanje odgovor bi bio : zelim samo komadic kruha, zelim samo da rat zavrsi, zelim da mi se vrate moji roditelji... ili : zelim zaboraviti abortus koji sam počinila, zelim zaboraviti patnju koju sam nanjeo mojim bliznjima i jos puno tuznijih i jadnijih situacija.

Ova korizma je kusnja i za tebe i za mene.
Ni u ovoj kusnji niti muci Isus netrazi od tebe da ides i nosis kruh gladnima u Africi, niti da ides i smirujes, i govoris prestanite ratovati, niti nista slično.

Samo malo Isus zeli, da vidis sta sve imas, sta ti je sve dao.
Jeli mozes od toga svega odvojiti jedan mali dio za Isusa, za one koji pate.
Netrazi ti Isus ni novce, ni zlato, nego od svog luksuza, od stvari koje su mozda vise nego potrebne da odvojis malo kroz ovih četrdeset dana i na kraju utazis nekome glad, stavis nekome osmjeh na lice.
Kroz ovih četrdeset dana za ove do kojih nemozes doci, reci Isuse zrtvujem ti ovu molitvu za one koji pate, za napustene, za nesretne.
Izaberi jednu molitvu kroz ovih četrdeset dana koja ce te staviti u suosjecajnost s onima koji pate, koja ce te staviti u suosjecajnost s Isusom.
Ne dopusti da ne odes barem nekoliko puta zivjeti s Isusom KRIŽNI PUT, kriz ljubavi.

Ne dopusti da ti ova korizma pobjegne!!!


Post je objavljen 26.02.2009. u 16:26 sati.