Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojakozica

Marketing

Poznato-nepoznato mjesto

Evo jedna mala zagonetka i test: Zanima me da li će netko prepoznati ovaj jedan davno napušteni zaseok. Koliko ja znam iz njega su se ljudi iselili možda i prije II svjetskog rata, nisam siguran, ali ako netko točno zna neka me ispravi. Ja na ovom mjestu nisam bio od svog djetinjstva, znači više od 30-ak godina. Za mene jedno od najneobičnijih i najugodnijih mjesta u Kozici. Kao djetetu na mene je ostavilo najviše utiska u doba proljeća, kad se nalazi u zelenilu, skoro neprimjetno.

Upload slika i fotografija

Upload slika i fotografija

Upload slika i fotografija

Upload slika i fotografija

Upload slika i fotografija


Očito da je zadatak malo teži. Ovo su slike iz Grmovca. Za one koji ne znaju Grmovac se nalazi ispod groblja u Kozici, ispod ceste od Vuletića prema Antunovićima. U Grmovcu se može vidjeti jedna dobro očuvna kuća pok. Ivana Antunovića (Jokina), te ruševine dviju kuća, od kojih je jedna vlasništvo još jednog Antunovića (Pašunov), a druga od Štulića. Za jednu od kuća znam da se u njoj živjelo do poslije II svjetskog rata, a za druge ne znam da li su služile za stanovanje ili su imale neku drugu namjenu.
Jedna od neobičnosti Ggmovca je okruženost šumom, pa ga je teško zamjetiti, a sve to doprinosi da kada dođete na to mjesto nemate osjećaj da ste u Kozici, nego na nekom skroz drugom mjestu, sa skroz drugačijim ambijentom.

Post je objavljen 24.02.2009. u 18:17 sati.