Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladenbarbin

Marketing

DANKE JANEZ



Ima jedna prića o ptićici koja nesmotreno izvirivši iz gnjezda padne na tlo i bila bi se smrzla a da tuda nije naišla krava koja ju je „pokakala“ pa je toplina „kakice“ oživila ptičicu koja je došavši k sebi stala pjevati na što je naišla mačka koja ju je pojela .Naravoučenja iz te priče ima više ali za ovaj moj osvrt bitno je ono koje kaže ; kako ti nije bez-uvjetno neprijatelj onaj tko te zatrpa „kakicom“ kao što ti nije bez-uvjetno prijatelj tko te izvuće iz „kakice“ . Držim kako bi u tom svjetlu trebalo promatrati slovensko „kakanje“.Naravno ,njihovi su motivi jasni ali nije nam kriviti ih poradi tog jer od kad su u Hrvatskoj liberalni komunisti smijenili one starog kova hrvatska „stvar“ neprekidno nazaduje bezglavo se povlačeći čak i s neupitnih pozicija te smo tako „svitu“ nesebično izručili (i time obezglavili hrvatsku vojsku) svakog iole vrijednog generala ,nakon čega je ne manje velikodušno darovan“ZERP“,financije ,a zdušno se radi na razdiobi zemljišta kako pod krinkom golf-turizma tako još većma pod krinkom tzv. recipročnog a zatim i „slobodnog“ tržišta nekretnina . Što za nas znaći djedovina ? krvlju natopljeno tlo ? povijest ? iskustvo porobljenih ?
Hrvati su zapravo najmoderniji narod koji je daleko prije ostalih prihvatio marksističku doktrinu ( pa i krščansku ) o sveopčem bratstvu svih zemljana te je širom otvorio sva vrata svog prebivališta pa tko voli nek izvoli !Mrski i retrogradni nacionalizam u Hrvatskoj je doživio svoj potpuni poraz i Hrvati su skinuli gaće i naprčili se pa nek se „praši“ kako je to u jednom svom pjesmuljku opisao naš Doktor Ivo . Samaritanci su nula za nas . I kad je sve lijepo išlo svojim tijekom pojavili su se nestrpljivi Slovenci i prezrevši pogaću posegnuli za kruhom . Kako sam ja jedan od „onih“ zaostalih nacionalista koji se nikako ne daju inficirati europejstvom i kozmopolitizmom bio bih presretan kad bi hrvatski Feniks ( ptič s početka priče ) ogrijan onim što ovih dana ispušta slovenska krava uzeo predah i ne zazivajući mačku odustao od NATO-arije .Volio bih kad bi mi neko rastumačio koja je razlika između onih što : gdje stignu postavljaju bombe i ruše tornjeve i onih koji godinama mrcvare Afganistan,Irak,Palestinu, izgladnjuju Afriku i tako dalje a možda uskoro i bliže .Pretpostavljam kako mi nedostaje suptilnosti kad ne uočavam razliku .Zato bih bio sretan kad bi nas slovenska krava očuvala kako od jednih tako i od drugih .Ne usudim se ni zamisliti svoj ushit kad bi se efekt protegnuo i na pristup EU .
Crnogorci kažu kako ; ne pada snijeg da pokrije brijeg već da zvijeri pokažu tragove. Tako se i dogodilo da je tandem Mesić-Sanader razotkrio svoje poimanje i shvačanje demokracije nazivajući slovenski referendum ni manje ni više nego – cirkusom .Oni koji su zakleti „demokrati zapadne provijencije“ jedini oblik istinske demokracije zovu – cirkusom .Treba li se čuditi što je Hrvatima već godinama uskračen taj „cirkus“ i sve se odluke donose u zatvorenim krugovima koji izbornim prijevarama i smicalicama namiču svoj legitimitet uz nesebičnu potporu masonskih lođa.Ne bude li tog referenduma i sa lica „zapada“ spast će još jedan veo no pitanje je hoće li to osvijestiti hipnotizirane Hrvate koji bulje u tu Odalisku iako je ona već odavno samo pusta tlapnja .Pitanje ne-ulaska u NATO pitanje je časti jednog naroda koji se nikako ne bi smio pridružiti onima koji teroriziraju svijet i služe - ne divljem, već divljačkom kapitalizmu. Ne treba smetnuti s uma poslovicu ; svaka sila za vremena .Tko bi mislio da Rimsko Carstvo može propasti ? Aco Makedonski ? Atila Bič Božji ? Lenjin-Staljin ? Bratstvo –Jedinstvo ? Uncle Sam ? Union Jack? To je samo pitanje vremena . Moraju li Hrvati sudjelovati u svinjarijama ?
I zato : DANKE JANEZ i Bog nek čuva Sloveniju a sveti Ante prosvitli pamet Hrvatima .
Mladen Šepić – Barba ,Vrbovsko


Post je objavljen 23.02.2009. u 20:30 sati.