Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zdravlje-i-ljepota-samstonije

Marketing

Podloge - najbolja osnova za svaku šminku

Podloge - najbolja osnova za svaku šminkuKao što se i kuća gradi od temelja, tako bi se i šminka trebala "graditi" od podloge. Naravno, moguće se našminkati i bez baze, ali bez nje se šminka brže razmrlja, izgleda neprirodnije i neujednačenije. Prednosti su ogromne, a mi smo za vas napravili mali vodič kroz podloge, baze iliti primere - za lice, za kapke, za trepavice, za usne i za nokte.
Podloga za licePodloga za liceOvo je relativno nov proizvod na tržištu, a popularnost mu sve više raste. Uz pomoć podloge za lice, puder ostaje duže na koži, a ona i priprema kožu za nanošenje pudera - koža je ugodnija na dodir, izgled je prirodniji, puder se može preciznije nanijeti, koža je zaglađena. Ton kože je izjednačen, manje bore i pore su popunjene, a podloga ujedno sprječava i začepljivanje pora puderom. Neke od podloga sadrže i UV zaštitu, što dodatno pogoduje koži. Većina podloga ne sadrži ulja niti parfeme, a posebno su pogodne za osobe s masnom ili mješovitom kožom - podloga upija višak masnoće, matira kožu, a neke su posebno spravljenje za skupljanje pora. Osim toga, postoje i podloge za suhu kožu koje su hranjive i smanjuju crvenilo.
Podloga se nanosi nakon hidratantne kreme i prije pudera. Potrebno ju je ostaviti nekoliko minuta na licu kako bi prodrla u kožu. Nanosi se prstima, posebice na područja na kojima šminka ne traje dugo - na bradu, usne, kapke ili preko cijelog lica, a nakon toga je iznenađujuće lako staviti puder i razmazati ga tako da bude ujednačen. Baza za lice odlična je za duže izlaske kada je otežano trčati na toalet i neprestano popravljati šminku!

Podloga za kapkePodloga za kapkeKoliko vam se puta dogodilo da se sjenilo skupi u pregibu kapka i postane tek crta? S dobrom podlogom za sjenila to se više ne bi smjelo događati. Podloga se nanese na kapke, prstima ili kistom, a nakon nekoliko minuta može se staviti željeno sjenilo. Ono dobije intenzivniju boju nego što bi imalo da se nanese na samu kožu, duže traje i manje su šanse da će se otopiti ili preslikati, što je čest slučaj kod kremastih sjenila. Ukoliko ne želite stavljati posebnu podlogu, možete staviti dobar puder ispod sjenila ili korektor.

Podloga za trepavicePodloga za trepavice
Vjerojatno ste primijetili ovaj proizvod u trgovinama - riječ je o "maskari" bijele boje koja može doći u zajedničkom pakiranju s običnom maskarom ili sama. Podloga za maskaru ima više funkcija - štiti trepavice od isušujućeg efekta maskare, a dugoročno i od otpadanja. Osim toga, neke podloge produžuju trepavice, uvijaju ih, sprječavaju razmazivanje i daju volumen trepavicama. Također, nakon baze, potrebno je nanijeti manje maskare nego inače, stoga dobra baza može uštediti i novac.

Podloga za usnePodloga za usneI ove podloge imaju sličan učinak kao i sve ostale - sprječavaju razmazivanje i čine ruž ili sjajilo dugotrajnijim. Podlogu je potrebno nanijeti preko cijelih usnica, a ona će matirati usne i spriječiti sjajilo da prijeđe izvan ruba. Neke od podloga daju dodatan volumen usnama, a ponekad dolaze zajedno s ružem. Uz podlogu, ruž na usnama može trajati i po nekoliko sati, a u ovu se svrhu također može upotrijebiti korektor.








Podloga za noktePodloga za nokteBaze za nokte su u obliku lakova za nokte, a stavljaju se prije pravog laka. Postoje baze s raznim funkcijama - neke učvršćavaju lomljive nokte, neke izbjeljuju žute površine, neke ispunjavaju neravnine na noktu, neke daju noktima potrebne vitamine, neke čine lak dugotrajnijim... Većina izgleda poput prozirnog laka, stoga se mogu nositi i samostalne.

MiB

Post je objavljen 19.02.2009. u 16:57 sati.