Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacugivara

Marketing

sviraj svirče nemoj stati,svatko će ti kune dati...

Malenoj Tini dijagnosticirana je Pompeova bolest, rijetki metabolički poremećaj koji se očituje nedostatkom enzima za razgradnju glikogena, a od kojeg u Hrvatskoj do tada nitko nije bolovao, piše Slobodna Dalmacija.
Njezina majka Magdalena Balković u medijima je objavila broj bankovnog računa pozivajući dobre ljude na uplatu novca za nabavu lijeka koji kod nas još nije bio registriran, te za kupnju ostalih medicinskih potrepština za djevojčicu, objašnjavajući kako je Tinina bolest obitelj posve financijski iscrpila.
Godinu dana poslije ukupna suma uplaćenih donacija popela se na 600 tisuća kuna, međutim iz KBC-a Split poručuju kako za Tinino liječenje nije bilo potrebno uložiti ni kunu donatorskih sredstava jer sve što joj je potrebno dobiva preko zdravstvenog osiguranja.
Prve doze spasonosnog enzima myosina Tini je donirala farmaceutska tvrtka koja ga proizvodi, a ubrzo nakon toga enzim je registriran u Hrvatskoj.
Roditelji malene u međuvremenu su se razišli i sada se međusobno optužuju za trošenje novca namijenjenog Tini.
Prvi je progovorio otac:-Tonči Špika tvrdeći da Tinina majka Magdalena nemilice troši novac od humanitarne pomoći mijenjajući automobile i za privatne potrebe nevezane uz bebu.
Smatrajući da to nije moralno prema ljudima koji, puni suosjećanja, novac uplaćuju na njezin račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, apelira da to više ne čine.
Kap mu se prelila kada je nedavno na internetu vidio kako Magdalena ponovno poziva dobre ljude da joj doniraju novac i pomognu riješiti problem sa stanom, te oko pronalaska osobe koja će joj pomagati u brizi oko djevojčice koja bi nakon četiri mjeseca provedena u bolnici uskoro trebala napustiti Firule.
Podsjetio je kako su dio novca od donacije, nešto više od 200 tisuća kuna, utrošili u uređenje obiteljske kuće u Segetu Donjem i kupnju automobila koji im je bio prijeko potreban za odvoženje Tine u bolnicu i posjete, te kombi za privatni biznis, koji su zatim i prodali.
No kako je novac sve više pristizao, tako je i Magdalena počela gubiti glavu.
''Ford Focus je zamijenila luksuznim BMW-om kojim je prašila Segetom'', rekao je Tonči.
Na njegovo upozorenje kako to nije u redu prema onima koji su Tini donirali novac, te kako bi novac preostao od uređenja kuće i auta morali uplatiti nekom potrebnijem, burno je reagirala, istaknuo je.
Slobodna Dalmacija doznaje kako je netom nakon što je napustila Tončija i preselila se u Split, u podstanarstvo, kupila sportski Hyundai Coupe.
Sumnjajući u njezin 'buran' život, Tonči se obratio Centru za socijalni rad u Trogiru zatraživši skrbništvo nad Tinom, no oni su ga izvijestili kako to nije u njihovoj nadležnosti, te uputili na Općinski sud u Trogiru.
Kaže majka:-'Sve ono što je Tinin otac iznio o meni su laži, za što imam potvrde iz banke i svjedoke, i što ću dokazati na sudu. Istina je da je novac odlazio na druge stvari, i to veći dio na podmirenje njegovih kockarskih dugova. Imam dokaze da on samo traži novce i da je to isključivi motiv javnih napada na mene', zaključuje Magdalena Balković.
'Moje je dijete bolesno i ne želim govoriti o ovim problemima preko novina', komentirala je majka malene Tine nakon što je preko novina došla do novca.

Nebitno je tko govori istinu....otac ili majka...
izvor sa Net.hr-a...



Post je objavljen 18.02.2009. u 15:26 sati.