Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

My Bloody Valentine (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,4 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com

Tom se vraća u svoj rodni grad na 10. godišnjicu Valentinova kada se dogodio masakr u rudnicima i 22 ljudi je izgubilo život. Umjesto dobrodošlice, Tomu je dospijela optužnica da je on počinio ta ubojstva i čini se da je jedino njegova bivša djevojka uz njega i da će samo to dokazati ako pronađu pravog ubojicu, osim ako se ubojica po imenu Harry Warden nakon 10 godina nije vratio iz mrtvih...

Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj se film dugo najaljivao, čak od početka 2008. godine i sada je pred Valentinovo doživio premijeru u hrvatskim kinima. Za one koji ne znaju, ovo je remake filma iz 1981. godine, po istom nazivu. Već mi ide na jetru ta riječ remake, ali što je tu je, i to su filmovi i ja to jednostavno moram pogledati jer me zanima kakav će remake biti. Makar je 80% remakeova loše, ovih 20% još uvijek se mogu naći. Isto tako za one koji ne znaju ovo je film napravljen u 3D tehnici, makar ja u osječkom kinu nisam imao to zadovoljstvo ga gledati takvog. Tako da ne znam kako zapravo izgleda film, jer svi kažu da je puno bolji sa takvim efektima. No ni to baš previše toga ne mijenja. Film je sam po sebi dobar, ima dosta zabavnih situacija u njemu, ono, baš tipičan slasher film.

Image Hosted by ImageShack.us


Istina je da ima hrpa rupetina u filmu i par efekata je Bože moj, pogotovo na početku, ali ne zamjeram to previše, jednostavno sam primjetio da se nitko na to nije ni obazirao jer jednostavno film je uspješno sakrio te nedostatke. Pregršt ubojstava, mnoštvo krvi, teže golotinje i dosta humora je ono što može odlikovati ovaj horror. Ne očekujte stvarno ništa posebno, jednostavno se prepustite zabavi i izbacite sve mogućnosti pametnog filma.

Image Hosted by ImageShack.us


Ubojica mi je i u originalu bio odličnog izgleda, pa tako isto i ovdje. Stvarno je zabavan i strašnog izgleda. Glumci su mi malo dojadili, pogotovo onaj stari glumac Tom Atkins, kojega sam stvarno svugdje viđao i stvarno mi je dojadio. Glumio je po Carpenterovim filmovima, u par serija gostovao i previše je bio po horrorcima i svaki put glumi mješavinu Seagala i Norrisa. Ovo je remake koji će vam se svidjeti ako se stvarno zabuljite u film i ponavljam, ako se ne obazirete na pogreške brzo će vam proći i bit će vam zabavan. Barem je meni bio.

Post je objavljen 15.02.2009. u 02:26 sati.