Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

Sreća na američki način = sranje

Sinoć je na televiziji bio Grof Monte Cristo - američka verzija. S prvim filmom nema nešto veze, a s knjigom ima zajedničko samo ime i likove.
Pitam se čemu ta potreba za sretnim krajevima u skoro svakam filmu???
Ovaj film je rađen "kao po knjizi", ali ovo je doslovno nema veze s bilo čime! Nije ni čudo da Oscara dobju oni što malo odmaknu od toga.
Nije ni čudo što Amerikanci i gutači američke "kulture", tu bi trebali biti dvostruki ili trostruki navodnici žive u nestvarnim svjetovima.
Svaka priča mora završiti sretno??!! Koliko je to daleko od stvarnog života...
Nakon bajki koje uvijek završavaju s onim: i živjeli su sretno do kraja života, a to je jedna druga tema slijede svi tinejdžerski filmovi sa sretnim krajevima, a onda malo ozbiljniji filmovi koji opet završavaju sretno.
Kako takva kultura može odgajati realne i sposobne ljude? Nije ni čudo da se svi instant udaju i još brže rastaju jer su im nerealna očekivanja uništila sposbonost življenja u stvarnosti jer u filmu kad se vjenčaju ide samo med i mlijeko 5 sekundi nakon vjenčaja i onda je kraj filma..bang
I kako to sa samo sretni krajevi navodno prodaju filmove? Znam da je ponekad lijepo pobjeći od stvarnosti da se rasteretimo svakodnevnih briga, ali stalno živjenje u tom svijetu može donjeti samo još više briga i gluposti, neuroza i nebuloza.
Što više gledam mlađe generacije shvaćam da oni ne ne znaju za nešto drugo, od rođenja su im servirane takve stvari i oni ih prihvaćaju kao normalne, a toga je sve više i više. Sve što nije takvo ljigavo sretno naziva se dramom, psihološkim filmom, ili još bolje umjetničkim izražejem nerazumljivog režisera... bože...
A i kakva je to poruka da ćemo probratiti nekog zagriženog jebača koji je napola autističan pa u razgovoru složi 3 do 4 rečenice samo ako dovoljno dugo plazimo i čekamo??? Jer je on u biti nježna dušica...moš mislit! I nema veze što je bio s pola grada, on ipak voli samo nas! Ali treba čekati i čekati ... i čekati da on to shvati pa ćemo onda živjeti sretno do kraja života...dijeleći zajedno sexualno prenosivu bolest.
U biti prikrivena poruka tih filmova ženema je: plačite, dramite, cvilite, čekajte, pa se onesvjestite od sreće ako se posexa s vama, a 2 puta ako vas nazove. Budite otirači iznutra, ali se pred svima ostalima pravite cool jer će te tako osvojiti muškarca za kojim čeznete godinama!
Ne znam da li je još nekome ovo teška nebuloza, ali meni vrijeđa inteligenciju.lud
Izbjegavam takve filmove, serije i ostalo što nam prikaziju jer umjesto odmora i razbribrige zateknem se da vičem prema tv-u :GLUPAČO i da sam nervoznija nego što sam bila umjesto da se opuštam.
Onaj tko imalo čita trebao bi izbjegavati filmove koji su snimljni po tim knjigama, naravno u američkoj verziji, jer će redovito dobivati poriv da piše ovakve postove.

Post je objavljen 14.02.2009. u 13:36 sati.