Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Komentar bivšeg rukometaša 2

Pokazalo se da moje mišljenje o zadnjoj utakmici na ovom svjetskom prvenstvu u rukometu , nije usamljeno . Kritike Červaru su koji sat ili dan kasnije , uputili i malo veći stručnjaci od mene ; Velimir Kljaić i Božo Sušec .
Danas se kod Stankovića u TV - emisiji ' Nedjeljom u 2 ' , Červar nije puno branio , točnije izbjegao je da odgovori na pitanje o Kljaićevom komentaru. ( Uostalom tim političkim trikom je 'odgovorio ' i na mnoga druga pitanja ) A taj komentar bivšeg izbornika je kratak i okrutan- parafraziram ; ' …šteta što takva generacija igrača ima takvog izbornika.'
No na te riječi se gosn. Červar nije osvrnuo ili se nije usudio osvrnuti. Sve drvlje i kamenje , svu zalihu municije je ispraznio na novinara Božu Sušeca. Između ostalog insinuirao je da ovaj ( Božo ) voli zaviriti u čašicu , da je zločest i zloban ; da mrzi odavno njega ( Červara ), da …
A zapravo sam komentar Sušeca je bio dosta korektan. Nakon odavanja priznanja USPJEHU repke, nakon što je čak rekao da se tome ' treba pokloniti do poda ', uslijedilo je jedno ALI , i onda je izrekao ono što je zapazio svatko tko se imalo bavio rukometom , što sam u prošlom postu i ja zapisao. ( nije bilo zamjena za krilne igrače …općenito - loše vođenje utakmice). Isto tako je istaknuto da u zadnjih četiri-pet godina Červar nije pobijedio ( s odabranom ekipom ) niti jedno finale velikih turnira ( da ne spomenemo četiri poraza u Pekingu prije par mjeseci .)
Čini mi se da je uz ostalo Červar izrekao i jednu prijetnju Sušecu o tome kako takav novinar ne može i neće zadržati svoje ( radno ) mjesto na kojem se sad nalazi. Stankovič je prešao preko toga bez komentara ( ili stvarno nije čuo ? ), no koristeći svoje političke veze i poziciju , Lino bi to mogao i ostvariti . Baš me zanima hoće li Sušec u narednim tjednima i mjesecima mijenjati opis radnog mjesta.
Na kraju – zašto Lino nije komentirao Kljaićev komentar? Velimir Kljaić je ipak zlatni izbornik! A gosn. Červar ne bi trebao toliko osobno primati kritike , nego se sjetiti one izreke da je ' poslije meda sve gorko ' . A za taj med je i on zaslužan ( dodoše prije pet i više godina ) kada nas je sve skupa počastio zlatima .


Post je objavljen 08.02.2009. u 21:03 sati.