Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindbuilding

Marketing

Gdje prestaje ljubav, a počinje grijeh?

Rija i Neo živjeli su u udaljenim selima koja je razdvajala prašuma puna opasnih zvijeri i velika rijeka koja je vrvila od krokodila. Silno su se voljeli, ali se nisu mogli vjenčati. Bili su presiromašni.
Jednog dana do Rije dospije vijest da joj je dragi teško bolestan i da ga nema tko njegovati. Izbezumljena od brige i nošena ljubavlju odmah se zaputi u prašumu ni ne pomislivši na opasnosti divljine. Nakon nekoliko sati mučnog pješačenja dospije do obale rijeke na kojoj je čekala splav. Budući da nije imala ni novčića Rija stade sa suzama u očima preklinjati lađara da je preveze na drugu obalu rijeke. Međutim, lađar, zao čovjek bez srca i duše, odluči iskoristiti djevojčinu nevolju te joj reče da će joj pomoći bude li te noći spavala s njime. Uboga žena uzalud je kršila ruke i molila. Na kraju je potpuno slomljena i u krajnjem očaju pristala na lađarevu ucjenu.
Kad je naposljetku stigla do svog voljenog, našla ga je skoro mrtva. Njegovala ga je dan i noć, mijenjala mu obloge, hranila ga, pojila, milovala i tiho mu pjevušila... Nakon gotovo mjesec dana Neo je ozdravio. Jednog dana dok je, oslanjajući se o svoju dragu, šetao oko svoje siromašne kolibice, upita Riju kako je uspjela prijeći rijeku. Budući da nije mogla lagati njemu, kojeg je voljela više od sebe same, ispriča mu cijelu istinu.
Kad je Noa čuo njezinu priču, slino se razljutio i razočarao jer mu je njezina krepost bila važnija od njezine ljubavi. Slomljena srca, ali potpuno odlučan, istjera Riju iz svoje kućice i reče joj da je više nikada ne želi vidjeti. Tako je i bilo.

A vi, što vi kažete, dragi prijatelji? Je li Rija svojim činom dokazala ili pregazila svoju ljubav prema Neu?

Post je objavljen 06.02.2009. u 11:05 sati.