Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Što motivira ministre

Kralj se doista trudio učiniti svoje ministre sposobnima i odgovornima. Plaćao im je team building i slao ih na seminare o upravljanju promjenama, rješavanju kriznih situacija, strateškome planiranju, postavljanju ciljeva, upravljanju vremenom, o motivaciji… Uvijek je išao s njima i uvijek se iznova čudio kako to da on shvati i zapamti sve što čuje, a oni od svega što su čuli ništa ne nauče.
– Moji su ministri nepribrani i ne znaju slušati – zaključi kralj. Zato ću napisati knjižicu i ukratko im pojasniti sve o čemu je na seminarima bilo riječi.
Sjedne, dakle, sastavi knjižicu, a onda pozove ministre:
– Bili ste na seminarima o menadžmentu. Vrijeme je da počnete odgovorno planirati i kontrolirati poslove u kraljevstvu kako bi se potaknula proizvodnja i kako bismo izbjegli recesiju.
– Hoćemo li za to dobiti veću plaću? – upitaše ministri.
– Zar na seminaru o motivaciji niste čuli da zadovoljstvo treba tražiti u dobro obavljenome poslu, a ne u novcu?
– Ali ako dobro obavimo posao i potaknemo proizvodnju, hoće li nam to biti dodatno plaćeno?
– Sad ne razgovaramo o dodatnim zaradama, nego o poticanju proizvodnje i izbjegavanju recesije – reče kralj pomalo nervozno. – Znate što, uzmite i pročitajte ovu knjižicu. Ona je podsjetnik na sve važne stvari koji smo slušali na seminarima. Kad pročitate, ponovno ćemo razgovarati.
Ministri uzeše knjižice. Malo su listali, malo čitali, a onda zabrinuto upitaše:
– Hoćemo li biti dodatno plaćeni ako pročitamo tu knjižicu?


Post je objavljen 04.02.2009. u 15:08 sati.