Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

GLUPOSTI BOŽE SUŠECA

U jučerašnjem osvrtu na netom završeno svjetsko prvenstvu u rukometu, Sušec se obrušio na Linu Červara...

Hrvatska televizija potpuno je izgubila orijentaciju i smisao za realnost, objektivnost i zdrav razum prije svega. U jučerašnjem opsežnom osvrtu na netom okončano svjetsko prvenstvo u rukometu, igrano u Republici Hrvatskoj, bard televizijskog sportskog novinarstva, vječni Božo Sušec, inače stalni komentator svih većih rukometnih utakmica naše repke kada ih prenosi Hrvatska televizija, obrušio se na izbornika rukometne reptrezentacije Hrvatske te ga označio glavnim krivcem što Hrvatska jučer nije svladala jake Francuze u finalnoj utakmici.


Veliki, novinar, ali i veliki manipulator, kao i primjer nepotizma na javnoj televiziji Božo Sušec, koji je dobro uhljebio svog sina na HTV-u, inače dosadnog i više nego ispodprosječnog komentatora sportskih susreta, Sašu Sušeca, nabrojio je čitav niz gluposti u svom komentaru na odigrano finale SP 2009. Sasvim je jasno da svatko od nas ima pravo na vlastito viđenje neke sportske priredbe i da je to subjektivan doživljaj pojedinca, međutim Sušec stariji nije bilo tko, radi se o preiskusnom sportskom novinaru, koji je nekoć davno imao ambiciju baviti se politikom, a koji usput radi na javnoj televiziji, televiziji čiju pretplatu iz nekih čudnih, neshvatljivih razloga svi plaćamo, odnosno Sušec svojim stavovima kreira javno mijenje u Hrvatskoj, a danas je otvoreno otvorio lov na najuspješnijeg hrvatskog trenera svih vremena, Linu Červara.


Bez grižnje savjesti, opalio je iz svih oružja po Lininoj taktici te postavljanju igre protiv turbo jakih Francuza, optuživši izbornika za eksperimentiranje u pogrešnom trenutku, ali ni u jednom trenutku nije spomenuo katastrofalan dan našeg navodno najboljeg igrača Ivana Balića ( najboljeg, po čemu, to nije opravdao na ovom prvenstvu, a od stare slave se ne živi, posebno ukoliko ste sportaš, svaki novi dan, novo je dokazivanje ), u samo jednom trenutku okrznuo je tragikomičan danski sudački par. Sramota da nije spomenta jedna iz aviona vidljiva činjenica, u ovom trenutku Francuska je bolja, jača momčad od Hrvatske, to je glavni razlog što nismo prvci. Dakle ,prema Sušecu Lino je kriv, osobno smatram nelogičnim da igra Šprem na krilu, umjesto Hrvatina koji opet ponavljam, nije briljirao, ali je ipak korektno odigrao svih devet tekmi na prvenstvu, što je još važnije, tih svih devet utakmica smo uvjerljivo dobili. Iako ja utakmicu u skupini protiv Francuza ne računam, iskusni Francuzi vješto su nam prodali foru i dali pobjedu u jednoj nevažnoj utakmici.


Međutim Lino je bio najbolji, bio je heroj, bio je vrhunski stručnjak, dok smo pobjeđivali, kako je odjednom nakon devet fantastičnih pobjeda izgubio sve znanje koje je prije toga imao, i prema priznanju Bože Sušeca, za kojeg i inače je poznato da ne ljubi previše našeg izbornika, no njihova ljubav je obostrana. Ovo je bio nekorektan, huškački, osvrt na jedno ipak uspješno prvenstvo, umjesto da se radujemo rezultatima koje nema niti jedna reprezentacija ovog stoljeća, mi po dobrom hrvatskom običaju pljujemo na tanjur iz kojeg se hranimo. Nije Hrvatska izgubila, kako tvrdi Sušec, sve najvažnije utakmice u zadnjih pet godina, naprotiv, mi smo ih dobili, naši dečki na svakom natjecanju, desetkovani ozljedama učinili su sve, pa i više od toga, što se u datom trenutku učiniti moglo, a Lino kao trener izvukao je iz njih maksimum, uz minimalan broj grešaka. Lako je biti generalom poslije bitke, takvih je u Hrvatskoj zaita bezbroj, jedan od njih je i tata Sušec. Samo da se prisjetimo kako su tih godina prolazili Rusi, Španjolci, Danci, Njemci odmah nam bude jasno odakle " vjetar tamjana nosi ".


Hrvatska televizija doživjela je debakl izgubivši utrku da direktno prenosi najvažniju sportsku priredbu u Hrvatskoj od osamostaljenja do danas, nikakav komentar u stilu: " napad je najbolja obrana ", neće sprati tu ljagu sa naše javne televizije, ekipa sa Prisavlja i inače izgubljena u magli, izgubila je u nadmetanju sa jednom ipak manjom televizijskom kućom i to je ponavljam čisti debakl. Kad vidim tko sve tamo radi, odmah mi bude jasno zašto. Umjesto prenosa na TV-u, imali smo direktne, nemaštovite radijske prenose Hrvatskog radija, za čiju nemaštovitost odgovoran je i sam tata Sušec, obzirom da je kreirao te sa suradnicima prenosio rukometne susrete. Slušatelji hrvatskog radija danima će nositi posljedice trauma iziritirani kreštavim glasom HTV-ovog komentatora, na njegovom mjestu ipak bi prvo dobro pomeo ispred svojih vrata, kad pogledamo prema Prisavlju, vidimo da se tu ima što i vidjeti. Da ti pamet stane. Pogavito ako znamo da je ON, Božo Sušec najodgovorniji što je televizija koji svi mi još uvijek plaćamo izgubila utrku sa komercijalnim te ipak manje utjecajnim RTL-om. Da li je Sušec pijanica kako tvrdi Červar? Pa nakon ovih riječi, trijezan nije, svakako.


Post je objavljen 03.02.2009. u 18:17 sati.