Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stkvelikagoricamladi

Marketing

Teško ozlijeđena Sandra Paović, "Pobijedi, Sandra!"


S tugom smo primili ovih dana vijest o tome da je članica najbolje hrvatske ekipe u 2008. oj godini i osvajačica bronce na stolnoteniskom prvenstvu Evrope, Sandra Paović, teško ozlijeđena u automobilskoj nesreći u Francuskoj.
O pojedinostima ovog za sve nas u Hrvatskoj, tužnog događaja, saznajemo od Index portala:


Image Hosted by ImageShack.us



STANJE hrvatske stolnotenisačice Sandre Paović, koja je jučer oko 8.30 sati u blizini Pariza doživjela prometnu nesreću, teško je, a liječnici zasad ne žele davati nikakve prognoze i precizno govoriti o posljedicama nesreće na njeno zdravstveno stanje, doznaje Index iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

"Mi smo upoznati s njenim zdravstvenim stanjem, ali ne želimo o tome govoriti jer je to isključivo stvar obitelji. Znamo da su njezin dečko i trener s njom cijelo vrijeme, a mi smo im na raspolaganju ako nešto zatrebaju. Hoće li ju premještati u hrvatsku, odluka je isključivo liječnika i obitelji, koja danas nije donesena. Zasada je najvažnije da dobije najbolju liječničku skrb", kazao nam je večeras glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.



U Parizu teško stradala hrvatska stolnotenisačica

Nesreća se, podsjetimo, dogodila kad je Paović sa svojim timom kombijem putovala prema pariškoj zračnoj luci, odakle je trebala otputovati u Poljsku. Kombi, kojim je upravljao predsjednik kluba, prije izlaska s autoceste, u jednom se trenutku zanio te je došlo do njegova izlijetanja sa ceste i prevrtanja.

Svi osim Paović su prošli sa samo lakšim ozljedama - modricama i ogrebotinama. Teško ozlijeđena Paović je prebačena u bolnicu u Rouenu gdje je oko 12.30 sati podvrgnuta operaciji vratnih kralježaka.


Image Hosted by ImageShack.us



Sandra "čeka"

Na francuskoj web stranici posvećenoj aktualnostima iz svijeta stolnog tenisa, objavljen je razgovor s liječnikom Sandre Paović, doktorom Jean-Francoisom Kahnom koji kaže da je još prerano govoriti o posljedicama njenih ozljeda, odnosno hoće li one biti "djelomične ili potpune".

"Sada prolazi upalnu fazu zbog nesreće. Prema tome, u razdoblju između operacije i dijagnoze mora proći nešto vremena kako bi saznali posljedice. Provodit će se testovi, ispitivat će se njezina pokretnost i osjetljivost. Medicinski je ohrabrujuća činjenica da na njezine vitalne funkcije nesreća nije utjecala", kazao je Kahn za tennis-de-table.com, dodajući da će trebati barem nekoliko dana za više riječi o njenom stanju.


Ouste-france.fr također je izvijestio o stradanju Sandre Paović, 52. stolnotenisačice svijeta, navodeći kako ostaje veliko pitanje hoće li ostati bez motornih funkcija. Prenosi i izjavu Daniela Tasseta, predsjednika francuskog kluba L'usom Tennis de Table koji je izrazio divljenje prema njenoj igri.

"Ona je borac koji ne prihvaća poraz. To je divno stanje uma", kazao je Tasset. Portal opisuje Sandru kao osobu koja se "smješka u životu, ali da joj 'maska pada kada je za teniskim stolom. S reketom u ruci, Sandra Paović je poput ratnika".



"Strašno mi je"

Je li operacija uspjela biti će poznato tek tijekom narednih nekoliko dana. Uz Paović su od početka predsjednik njenog kluba te njen dečko, švicarski stolnoteniski reprezentativac Mark Atermach, koji je, nakon što su mu javili za nesreću, odmah doputovao u Francusku te je obavijestio Sandrine roditelje.

"Strašno mi je. Ne znam što ću sa sobom. Sandra je divno i skromno dijete. Nadam se da će jednom ponovno stati na svoje noge i hodati", kroz plač je rekao Večernjem listu otac stolnotenisačice, Mišo Paović.

"Ne znam koliko će Sandra još biti u Francuskoj, ali kako nam je rečeno za očekivati je da ubrzo bude prebačena u Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje i terapiju", istaknuo je Mišo.


Image Hosted by ImageShack.us



Ima nade

Goran Odor, bratić Sandre Paović je razgovarao s liječnikom koji je operirao Sandru. Kirurg je kazao je da ona trenutačno ne osjeća noge, ali i da su sve funkcije ruku u redu. Natuknuo je da će možda, uz veliki rad, napore i fizikalne terapije, u budućnosti ponovno stati na svoje noge, ispričao je Večernjem listu Odor.



Razmišlja se o njenom prebacivanju u Hrvatsku

Njen otac, s obzirom da mu je putovnici istekao važeći rok, još nije otputovao u Francusku, a odluči li se na to, odnosno zatraži pomoć Ministarstva, sredit će mu se potrebna dokumentacija. Dragun kaže da se u hitnim slučajevima putovnica vjerojatno može nabaviti u jednom danu, no da je za to zaista nadležno Ministarstvo unutarnjih poslova u čiji se posao ne želi miješati.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija doznajemo i da je Paović posjetio predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Francuskoj.

Sandra Paović je rođena u Vukovaru, a članica je najbolje hrvatske ekipe u 2008. godini, s kojom je na Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju. Ostvarila je i zapaženi nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.



Na kraju samo, u ime ljubitelja stolnog tenisa u Velikoj Gorici, usuđujem se iskazati iskrenu podršku Sandri Paović i poželjeti joj da uspješno okonča i ovaj najteži meč dosada! Svi smo uz nju!

Pobijedi, Sandra!








Post je objavljen 01.02.2009. u 15:06 sati.