Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/jurnijednanasvitvila

Marketing

Kako se stezanje remena uvuklo u sve pore horvatskog nam društva ili Kako sam ostala bez tenisica

Nestašica (i poskupljenje) plina, dizanje cijena gorivu, nemogućnost pronalaska hrvatske flore na placu i negiranje (ili tek natruhe) represije... Još se dobro i držimo. Ok, barem ja. Dok stariji muku muče s plaćanjem računa i psuju privatnike koji na platnu listu uporno stavljaju (a ne isplaćuju!) putne troškove, mlađa nacija krizu doživljava preko pljeskavice, a ne zagrebačkog u pecivu (12,ne 14kn) i pomankanjem novčanih sredstava na mobilnom nam uređaju.

No tog se ponedjeljka sve promijenilo. Odlučila sam dostojno proslaviti 18. rođendan, jer iako godinu starija, ''dižem srednjak svijete - rađe ostajem dijete'' pa ću, sukladno novom motu, markirati svih 7 sati odmarajući u omiljenom kafiću.

Tragovi krize u pola 7 ujutro - prerano! Umjesto uobičajenog klipića sa šunkom i sirom kojeg nam najdraži konobar svako jutro servira uz kavicu, danas smo dobili - žvaku. Odlučilo smo ''prežvakati'' mali ispad nadajući se najboljem.

Jer su dvije kave dovoljne, zatražili smo čaj. Pogađate - ni meda, ni limuna dobili nismo. Ipak, život čine male stvari (koliko manje mogu biti?) pa smo se silno veselili paketiću šećera više.

U utorak je bilo školsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Nadobudne maturante profesorica je uspjela prizemljiti i prije samih rezultata - nismo dobili radni papir! I dok se neki žale da je Grinch ukrao Božić, ja ću se žaliti da mi je isti ukrao tenisice iz Sloge, četiri ulaznice za kino i dvije za bazene. Da je bilo radnog papira, uspjeh na županijskom (a sukladno tome i gradonačelnikov poticaj) bio bi zagarantiran!

...

Post je objavljen 29.01.2009. u 12:42 sati.