Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pokisli

Marketing

Kviz (2)

EDIT: Ispod pitanja su nadodani točni odgovori na kviz
(i molim vas sve, ako možete, da se pomolite za mene i za jednu osobu koja mi je u srcu, a koja nije blizu mene, a može to postati. Iako to nije..čvrsto to vjerujem - jer vjerujem Ocu da je baš sve sa njim moguće. Molim vas.. naš Otac će uslišiti naše molitve ako molimo od srca.. pogotovo tamo gdje su "dvojica, ili trojica".. ako možete, molim vas..)


Koliko poznajemo u ono što vjerujemo (ili ne vjerujemo)?

1. Kako je umro Petar?
a) razapet na križu?
b) razapet na križu naopačke
c) odrubljena mu je glava

2. Koji arkanđeo prema Ivanovom Otkrivenju koje se ima za dogoditi, pobjeđuje Sotonu na koncu?
a) Gabrijel
b) Mihael
c) Rafael

3. Tko je od sljedećih onaj kome je Isus rekao da će od njega Crkvu sagraditi, i kasnije postao prvi papa?
a) Ivan
b) Pavao
c) Petar

4. U prepirci sa farizejima o štovanju jednog dana, gospodarom kojega dana je Isus sebe prozvao?
a) petka
b) subote
c) nedjelje

5. Što znači "abba"?
a) tata
b) mama

TOČNI ODGOVORI na kviz:
1. b)

2. b)

3. c) Iz povijesti je poznato da je Petar postao prvi papa. Tako u Vatikanu danas imamo uz to i grobove Petra i Pavla, velikih kršćanskih misionara.

4. b) Subota je točan odgovor. Židovi su štovali šabat na subotu. (Crkva je što se tiče kršćana dan slavljenja Gospodina označila kao Nedjelju - zašto - saznati ćete kroz pitanja u jednom od sljedećih kvizova). Ovo kaže Isus kad su ga farizeji pitali za rad u subotu:

Matej 12 - 1 U ono vrijeme prolazio je Isus subotom kroz usjeve. Učenici su njegovi ogladnjeli te počeli trgati klasje i jesti. 2 Vidjevši to, farizeji mu rekoše: "Gle, učenici tvoji čine što nije dopušteno činiti subotom." 3 On im reče: "Niste li čitali što učini David kad ogladnje on i njegovi pratioci? 4 Kako uđe u Dom Božji te pojedoše prinesene kruhove, a to ne bijaše slobodno jesti ni njemu ni njegovim pratiocima, nego samo svećenicima? 5 Ili zar niste čitali u Zakonu da subotom svećenici u Hramu krše subotu, a bez krivnje su? 6 A velim vam: veće od Hrama jest ovdje! 7 I kad biste razumjeli što ono znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva, ne biste osudili ove nekrive. 8 Ta Sin Čovječji gospodar je subote!"

5. a) Abba znači otac odnosno tata.. tako u molitvi "Oče naš" Isus tu molitvu počinje intimno sa riječju "abba".

Post je objavljen 28.01.2009. u 20:18 sati.