Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/dvdmladostsisak

Marketing

Vraćamo se ponovo sa zbivanjima

Zbog malih tehničkih problema nismo bili u mogućnosti pisati o zbivanjima koje su se zbivale prošle godine nadam se da će ova NOVA 2009 biti puno bolja! Hvala svima koji su bez obzira na neaktivnos posječivali ovaj skromni blog!!

Petak, 23.01.2009.g. Dobrovoljno vatrogasno društvo «Mladost» Sisak održalo je svoju izbornu sjednicu Skupštine. Uz članove društva sjednici su bili nazočni i gosti: gradonačelnik grada Siska gosp. Dinko Pintarić, zamjenik predsjednika HVZ-a Mijo Brlečić, pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje, područni ured u Sisku, gosp. Željko Prpić, zapovjednik VPG Siska gosp. Miroslav Golub, članovi prijateljskog DVD-a Vukovar, bratskog društva Topuskog, te članovi DVD-a Hrvatska Kostajnica koji su svojim puhačkim orkestrom izveli državnu i vatrogasnu himnu, te ostala društva van naše zajednice: Dužica, Desno Trebarjevo, Bobovac, Sunja-Grada-Sunja i sva društva iz sastava VZG Siska, kao i predstavnici «Sinaco» d.o.o. i Željezare Sisak.
Na istoj je prihvaćeno izvješće o radu i financijskom poslovanju društva za 2008.g. te usvojen Program rada i financijski plan za 2009.g.
Izabrani su i novi članovi organa upravljanja:
Upravni odbor : Predsjednik- Ivica Šolaja, zamjenik predsjednika – Željko Rupčić, zapovjednik- Dubravko Pavlenić, zamjenik zapovjednika- Nenad Didović, tajnik- Željko Gašparović, blagajnik – Ivica Čorković, spremištar – Pero Božićević, te ostali članovi: Milan Rukavina, Željko Didović, Božidar Maras, Nikola Marjanović, Damir Panić i Igor Šolaja.
U Nadzorni odbor izabrani su: Milivoj Ivković – predsjednik, Milan Pavelić – čalan i Stevo Maras – član.

Na sjednici skupštine dodijeljena su priznanja zaslužnim članovima za rad i zalaganje i to:
Zlatne medalje: Jelena Šolaja, Ljubica Rukavina i Pero Božičević
Srebrne medalje: Milan Rukavina, Nenad Didović, Veljko Đurić, Željko Didović,
Srebrne plamenice: Ivica Čorković, Damir Panić, Dubravko Pavlenić, Nikola Marjanović, Stipe (Ante) Marjanović, Zdenko Didović
Brončane medalje: Barica Turković, Sandra Vincelj i Renata-Višnja Bajić
Brončane plamenice: Božidar Maras, Milivoj Ivković, Miroslav Vincelj i Stipe (Filip) Marjanović.

Za 40. g. članstva u dobrovoljnom vatrogastvu spomenicu je dobio gosp. Veljko Đurić, dok su za 10.g. spomenicu dobili: Goran Pavlenić, Marko Didović i Matej Šorli.

Dobrovoljno vatrogasno društvo «Mladost» Sisak pohvalilo je članice ženske «B» desetine koje su nastupale 04.10.2008.g. na državnom natjecanju u Splitu i osvojile 6. mjesto, te su istima u znak zahvalnosti podijeljena priznanja, ruže i suvenir - srce s natpisom:
Članici najbolje «B» ekipe i ime članice: Gordana Posavac, Ivanka Šolaja, Jelana Šalaja, Milica Marjanović, Tihana Pereković, Natalija Namjesnik, Daliborka Čakarić, Snježana Čorković, Barica Turković, Đurđica Sever, Sandra Vincelj i Renata Bajić.
U izvješću o radu društva istaknute su sve aktivnosti koje je društvo uspješno provelo u prošloj godini: održavanje vatrogasnog doma i opreme, obilježavanje Sv. Florijana- zaštitnika vatrogasaca, učestvovanje na KUP-ovima HVZ-a u Makarskoj, Varaždinu, Ivanić Gradu, Desnom Trebarjevu i Đakovu, te učestvovanje žena «B» na državnom natjecanju u Splitu, organiziranje zabava za «Valentinovo», «Dan žena», «Martinje» i doček Nove godine, izlazak sa 15 - 25 članova na 10 vatrogasnih intervencija, prijevoz tehničke vode, organizacija sjednica Skupštine VZ Sisačko-moslavačke županije i VZG Siska, organizacija natjecanja djece i mladeži VZG Siska, osposobljavanje za vatrogasca i brojne druge aktivnosti.
U svom izvješću predsjednik Ivica Šolaja istaknuo je veliku ulogu i pohvalio gradonačelnika gosp. Dinka Pintarića sa suradnicima i Gradskog poglavarstva koji su osigurali sredstava za izgradnju našeg novog vatrogasnog doma.
U ostvarivanju postavljenih zadaća i uspješnoj realizaciji programa rada i financijskog plana veliku ulogu ima stari – novi predsjednik Ivica Šolaja kojem je društvo iskazalo puno povjerenje ponovnim izborom na ovu vodeću funkciju.

I na kraju, kako to već uvijek biva, uz pjesmu i ples članovi našeg društva i dragi gosti zadržali su se do jutarnjih sati.

Post je objavljen 28.01.2009. u 19:57 sati.