Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Tjestenina s umakom od vrhnja i luka

Image and video hosting by TinyPic


500 g crvenog luka
1 češanj češnjaka
50 g maslaca
100 ml vode + pola povrtne kocke za juhu
200 ml vrhnja (za kuhanje)
2 žlice limunovog soka
sol, papar
muškatni oraščić
+
tjestenina po želji


Luk očistite i narežite na kolute. Češnjak očistite i krupno nasjeckajte.

U loncu zagrijte maslac i dodajte obje vrste luka. Pržite ih 15 min. na laganoj vatri, uz povremeno miješanje.
Po želji, ostavite nekoliko koluta luka za dekoraciju (ja nisam).

Zatim podlijte luk vodom i dodajte razmrvljenu kocku. Kuhajte još 15 min. na laganoj vatri.
I onda sve usitnite štapnim mikserom (ili blenderom).

Dodajte kiselo vrhnje i limunov sok pa umak začinite.

Tjesteninu skuhajte i ocijedite, poslužite ju s umakom.
Ukrasite kolutima luka koje ste ostavili za dekoraciju prije dodavanja vode.


Ovaj umak možete poslužiti i uz kuhani krumpir ili neko drugo kuhano povrće.


*Recept je iz časopisa Lisa: Čarolija okusa, 20. 3. 2008.


Slični recepti...
Tjestenina s orasima
...



Post je objavljen 28.01.2009. u 09:40 sati.