Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/showbiz-samstonije

Marketing

Slavni dvojnici: Najsličnije osobe u svijetu showbiza

Najsličnije osobe u svijetu showbizaKaže se kako svaka osoba ima svog dvojnika, ali je tu teoriju, koliko god da je zanimljiva, teško provjeriti. No, kada su oba dvojnika dio svijeta showbiza, moguće su zabune, pa su tako fanovi glumca Ryana Phillipea često Justina Timberlakea tražili za autogram, a otkako je glumica Zooey Deschanel obojala kosu u tamnije nijanse, mnogi se pitaju jesu li ona i pjevačica Katy Perry ista osoba ili barem sestre. Pogledajte i ostale slavne dvojnike...

Zooey Deschanel i Katy PerryZooey Deschanel i Katy Perry
Ove dvojnice jednostavno moramo staviti na prvo mjesto jer je sličnost među njima zapanjujuća. Zooey Deschanel starija je od Katy Perry četiri godine, a mnogi će ju prepoznati po ulozi u Božićnom filmu Vilenjak (Elf), novom filmu s Jimom Carreyjem, Yes Man, a i po osebujnom liku Kat, koja se pojavljuje u seriji Trava (Weed) kao bivša luckasta djevojka Andyja Botwina. Katy Perry je, vjerujemo, svima poznata, jer se njeni hitovi, poput I Kissed a Girl ili Hot N Cold vrte danonoćno na glazbenim programima. Ove bi dvije djevojke bilo mnogo lakše razlikovati da je jedna isključivo glumica, a druga pjevačica, ali, kako to već ide u svijetu showbiza, Zooey se već okušala u pjevanju, a ni gluma za Katy Perry nije strana.

Tko pjeva na snimci?



Ryan Phillipe i Justin TimberlakeRyan Phillipe i Justin Timberlake
Čini se kako se njihova sličnost više primjećivala kad su bili mlađi, posebice kada je Justin Timberlake tek započinjao solo karijeru. Kako je i sam Timberlake jednom izjavio, znali su mu prilaziti uzbuđeni fanovi nudivši mu da potpiše fotografije. No, kada bi uzeo fotografiju u ruke, na njima bi bio Ryan Phillipe, a ne Justin. No, otkako se J.T. riješio djetinjastih kovrčica, a Ryan više nije toliko sveprisutan, zabune su postale sve rjeđe.

Mickey Rourke i Bruce WillisMickey Rourke i Bruce Willis
Kod ovih zvijezda akcijskih filmova sličnost je primjetna, ali ipak nije tolika da bi ih se moglo zamijeniti. Dok Mickey Rourke zvuči opakije, jer je boksač i glumac, od Brucea Willisa, koji je glumac i glazbenik, Willisova je karijera neupitno uspješnija. No, Rourkeovo loše psihičko stanje svakako je utjecalo na njegovu karijeru, ali čini se kako se stanje popravlja - vratio se filmom Hrvač (The Wrestler), a moguće je da će glumiti i u drugome dijelu Iron Mana. Zanimljiv je podatak da je uloga Butcha Coolidgea u filmu Pakleni šund (Pulp Fiction) prvobitno ponuđena Rourkeu, koji ju je odbio, a nakon toga ju je prihvatio Willis. Fanovi su se znali pitati kako bi izgledao film u kojemu bi oba glumca glumila, a to se i dogodilo u filmu Sin City. No, Rourke je nosio takvu masku da ga se sigurno ne bi nikako moglo zamijeniti za Willisa.

Sin City trailer



Johnny Depp i Skeet Ulrich Johnny Depp i Skeet Ulrich
Johnny Depp je nesumnjivo milijardu puta poznatiji od Skeeta Urlicha, a kako njegovi fanovi vjerojatno poznaju svaku crtu njegova lica, teško je da će ga zamijeniti za Urlicha. No, sličnost postoji - obojica imaju neobično tamne oči i slične crte lica, a kako oba glumca često nose "kozju" bradicu, sličnost je još primjetnija. Urlich je najpoznatiji po ulozi Billyja Loomisa iz Vriska (Scream) te Jakea Greena iz serije Jericho.

Natalie Portman i Keira KnightleyNatalie Portman i Keira Knightley
Od svih spomenutih dvojnika ove dvije glumice nama najmanje sliče, ali kako brojni fanovi šuškaju o njihovoj nevjerojatnoj sličnosti, uvrstili smo ih na ovu listu. Obje su glumice mršave i tamnokose, a priče o sličnosti započele su kada je Keira glumila dvojnicu kraljice Amidala, Sabé, dok je kraljicu utjelovila Natalie, u Ratovima zvijezda (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace). Ni vlastite ih majke nisu mogle razlikovati kada su ove glumice bile našminkane za navedene uloge, ali, opet, filmska šminka čini čuda. Zanimljivo je kako neki primijećuju sličnost ovih dviju glumica s najpoznatijom kleptomankom u showbizu, Winonom Ryder.

Scene Keire Knightley u Ratovima zvijezda



Barack Obama i Ilham AnasBarack Obama i Ilham Anas
Za kraj, zanimljivost - jedan je Indonežanin, inače poznat kao fotoreporter u rodnoj zemlji, unovčio svoju sličnost s novopečenim predsjednikom Amerike, Barackom Obamom. Ilham Anas zbog svog izgleda počeo je snimati reklame - sudjelovat će u reklamiranju jednog lijeka na Filipinima, a ponude stižu i iz Južne Koreje te Indonezije. Inače, Anas je postao slavan kada su se na Internetu pojavile fotografije na kojima je on predstavljen kao Obama.

MiB

Post je objavljen 27.01.2009. u 13:39 sati.