Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Nove cipele

Volio bih sresti žensku osobu kojoj nije najveća sreća kupiti nove cipele.


.. riječi su jednog mog "kolege" iskričara (čitaj: kolege po muci).

Materijalizam je boljka koja češće pogađa žene. Jedna od najomraženijih izjava mi je kako "iza uspješnog muškarca uvijek stoji žena".

Pitao bih, ako smijem... Tko stoji iza SRETNOG muškarca?

Zaradio sam dosta love zadnjih mjeseci. I naravno, porješavao tekuće probleme, tako da nije ostalo ne znam koliko novca ali sam si napokon nešto i priuštio. Prvi put u životu otišao sam u trgovinu i ne gledajući na cijenu izvalio nekoliko tisuća kuna za novu jaknu, nove cipele i još štošta. Nisam se perverzirao, za neke odjevne predmete sam odlučio da će biti jeftini. Ali za neke sam odlučio da ću kupiti što mi se sviđa, bez obzira na cijenu.

Osjećam se dobro kad se izvučem iz plavog radnog odijela i obučem se u brižno složene smeđe tonove. Kad uletim u udobne i lijepe cipele i nabacim lijepu jaknu.
Osjećam... Udobnost koju sam zaslužio. Zaradio. Sa svojih deset prstiju sitno isjeckanih staklom i dva oka koja su skoro ispala od buljenja u monitor računala.

Ali ne osjećam sreću. Ne osjećam mir ni spokoj. Tek nešto udobnosti. Tek malo zadovoljstva jer se, eto, ne moram postidjeti gdje god ušao. Ali ne spavam mirnije zbog toga.

Ne radim džaba. Naplaćujem svoj rad. Ali i dalje prezirem novac. Uvijek ću raditi, uvijek ću naplaćivati svoj rad i uvijek ću prezirati novac. Zato ga, kako mi jedna od bivših reče- nikad neću ni imati. Mašala.

S već spomenutom sugovornicom od neku večer komentirao sam neke blogerice... Da, ima stila, da - pogode teme, ali... Da, izbija iz tog pisanja neka šminketina. ŠMINKURINA. Snobovština. Zbog koje gubim želju i volju da ih dalje čitam.

Samo su mlađe još pošteđene toga. Mlađe još vjeruju. Barem ove koje imaju što reći.

Starije najčešće zaslužuju samo da ih se finom, novom muškom cipelom nabije u guzicu. Jer, nekako je sve lakše s godinama - prestati vjerovati. Čast izuzetcima zbog kojih ja još uvijek vjerujem.

I pitam vas opet, za kraj... Tko stoji iza sretnog muškarca?

On sam, ili ipak... ?



Post je objavljen 27.01.2009. u 00:34 sati.