Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Natječaj za ministra

Image Hosted by ImageShack.us



Kralj je muku mučio sa svojim ministrima i njihovim govorancijama u kojima nikako nije mogao uloviti ni glavu ni rep. Već je pomislio da je posenilio i pobedastio i da je neprestani komunikacijski problem koji ima u njegovoj kratkoj pameti. No jednoga dana slučajno na internetskim stranicama nekog poslovnog gurua naleti na tvrdnju da čovjek koji nije u stanju svoju ideju iznijeti na jednome listu papira i izgovoriti je u jednoj minuti zapravo nije domislio tu ideju. Točnije, da ne zna o čemu govori.

Zato kralj odluči raspisati natječaj za ministra moderatora čiji bi jedini zadatak bio ograničavanje vremena govorenja ministara i prekidanje njihova govorenja (milom ili silom) čim iskoriste svoju minutu.
Čim su čuli za novo ministarsko mjesto, ministri požuriše prijaviti svoju rodbinu, tazbinu i prijatelje na kraljev natječaj. I tako se nakupilo nekoliko tisuća prijava.
Kralj pozove sve prijavljene kandidate odjednom i svakome dade nekoliko sjemenki.
- Posadite ove sjemenke u lonac za cvijeće. Zalijevajte i njegujte mjesec dana. Tko za mjesec dana donese cvijet koji je niknuo iz ovoga sjemena, bit će moj novi ministar.
Nakon mjesec dana eto kandidata s loncima punim bujnoga cvijeća. Sve jedan cvijet divniji od drugoga. Satima su prolazili kralj kralja noseći svoje lonce. Na samom kraju kolone kandidata pojavi o se i jedan kojeg su svi ismijavali jer je donio samo lonac zemlje, bez biljke.
Kad su se svi kandidati izredali, kralj pozove onoga s praznim loncem i objavi:
- Gospodo kandidati, izabrao sam ministra moderatora!
Vidjevši koga je kralj izabrao, drugi kandidati počeše negodovati, zviždati i grditi kralja zbog prevare. A kralj im reče:
- Svima sam vam dao isto sjemenje. Svi ste ga posadili i njegovali. Međutim, iz sjemenki koje sam vam ja dao, ništa nije moglo niknuti jer to je sjeme bilo skuhano i jalovo. Vaše je predivno cvijeće niklo iz nekih drugih sjemenki. Jedino me ovaj čovjek nije pokušao prevariti. Zato sam ga odabrao za svoga ministra moderatora.


Post je objavljen 21.01.2009. u 21:26 sati.