Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novljanin

Marketing

Lažni sponzor izdajnički osuđuje spasonosnu Oluju (36)



(Add. 36) - Svoje podmuklu harangu na autora bosansko-novske zavičajne monografije Ramić je obnovio u ljeto 2008. godine, odmah po povratku s četničkih instrukcija u Novom Gradu, na sulud način ga povezujući s pjesmicom urednika BN bloga o tuzi za zavičajem. On je pod šiframaNovumC, Bn1 i CMSN tri mjeseca ponavljao iste šovinističke napade na autora i hrvatski narod, optužujući ih za zločin genocida u oslobodilačkoj akciji OLUJA 1995. godine i tako potvrdio svoj izdajnički prelaz u četnički tabor, ne samo kroz tu laž o genocidnosti Oluje (s minimalnim žrtvama), nego i kroz osudu njenog oslobađanja velikog dijela okupirane i genocidno srbizirane Bosanske krajine!

On tako kao najori četnik gazi Washingtonski sporazum BiH i RH o konfederaciji i vojnoj saradnji uz pomoć USA, pa je i u sukobu sa USA !! Najgori od svega je njegov odvratni izdajnički bijes što su u toj akciji HV i Armija BiH, uz pomoć USA, slomili kičmu četničkoj «Zapadnoj Srbiji» i spasili Bošnjakle i Hrvate u do tada opkoljenom okrugu Bihać od ponavljanja još strašnijeg pokolja od srebreničkog genocida, kojeg je svojim četničkim hordama već bio zapovjedio njihov prokleti vojvoda krvoločni zločinac Ratko Mladić. Citiramo dio Ramićevih izdajničkih laži i bošnjačkih odgovora na njih:

NovumC, 14.08.2008. - «Zlo jednom narodu, pa zlo drugom narodu...obiljezavanje "Oluje" nikom i nicem ne doprinosi osim fanaticima kao sto je i ovaj blog, zalosnoi je sto nosi ime moga grada...» 15.08.2008. - «…ocito urednik bloga zeli da ne zaostane u hrvatskoj propagandi.» 18.08.2008. - «…ocito da ovaj blog sluzi i tvom ljubimcu (hok-dva - Anti M.) gdje pokusavate da provedete svoje velikohrvatski nastrojene ideje. Ocito je da ovaj blog ne posjecuje niti zeli da posjete mnogi Novljani (sto je provjereno ovog ljeta u Novom kao i drugim sredinama gdje zivi vecina Novljani). Zalosno, bivsi Novljaninu
21.08.2008. - «…Sabiha, ocito da dobijas instrukcije od svog profesora za pisanje koji te je i naucio i poducavao kao hrvatsku nacionalistkinju.» CMSN, 21.10.2008. «… Hrvati (u Bosni) nikad nisu oslobadjali Bosnu zbog Bosne, vec zbog Hrvatske….Ocito da je (urednik) pod velikim uticajem Ante Milinovica, koji mu kroji kako i sta da pise..»


Sabiha-72, 20.08.2008. – «Čestitam autoru na prekrasnoj pjesmi o oluji nad našom zavičajnom bosansko-novskom čaršijom, koju samo zadrti srbofašistički ekstremist može povezazati sa hrvatskom oslobodilačkom olujom, kada su četnički junaci bježali kao najgore kukavice na svojim modernim tenkovima i u tom strahu rušili naše mostove na našoj Uni. Jasno je da ovaj NovumC sve laže, jer ni ta Oluja nije bila 2.8. već 5-8.8. a bila je 100% pravedna jer je protjerala iz hrvatske demokratske države strane velikosrpske okupatore
koji su spalili hiljadu katoličkih crkava, uključujući tri u obje Kostajnice, pa u Divuši i Strugi, spalili su na okupiranom dijelu RH 200.000 hrvatskih kuća i protjerali ili pobili kompletno domicilno hrvatsko stanovništvo u tzv.SRAO Krajini !!! On nije Novljanin, već okupator našeg zavičajnog grada, jer nije rođen u Novom kao mi, već u šumi Pastirevu, ali drsko laže i nas zove bivšim Novljanima, iako se Novljani rađaju u Novom i to ostaju zauvijek, bez obzira gdje žive...

Zlatko, 25.08.2008. - «Nije ni malo dobronamjerno zatvarati oči pred potocima nevine krvi pobijenih 300 bošnjačkih šehida u Bosanskom Novom, a još manje je "dobronamjerno" izjednačavanje trajne srpske okupacije i njezinih masovnih zločina u Bosanskom Novom sa jednodnevnom diverzantskom akcijom HV protiv tih okupatora..»

Ahmet, 26.08.2008. - «Ovaj Novum je neki procetnik. Krajisnici nikad nisu imali problem s hrvatima i ono kako ja kontam je da ima nekih srba i nekih srba poturica (zao mi je sta vredam normalne i dobre srbe) koji hoce da Bosnjaci ratuju s hrvatima a to se u krajini nece desit neka to rade dole u mostaru oni turci. i prekini se pravit novljaninom jer da si imalo novljanin onda ne bi ovde prosipo gluposti sta ih prosipas a niko te nepodrzava. citam od pocetka i da ti reknem jos jednu o profesoru kojeg stalno napadas da nisis i nikad neces biti ni po covjeka sta je on. i da znas da sam ja svake godine u novom navratim u ono blato sta su napravili od novog i ne bojim se jer se nisam ni onda bojao kad sam u rat kreno a dje si ti bio tada poture.

Kostajnica, 30.08.2008. - Samo da se javim kao bosnjak koji zivi u hrvatskoj. inace sam iz bosanske kostajnice. ove price o Oluji kao zlocinackoj akciji najvise vredaju nas koji smo imali porodice u Bihacu i porodice u Novom i Kostajnici. uglavnom je ono malo prezivjelih bosnjaka koji su ostali tamo u rs pobijeni kad je krenula oluja od strane srpskih terorista a oni u Bihacu su glave spasili radi Oluje i HV-a. Ja sam sudjelovo u ratu u HVO-u i bez obzira na bosnjacko-hrvatski sukob uvjek sam smatrao da mi u Pounju jedinu vezu mozemo raditi s hrvatima. Jesu mnogi srbi izgubili glave radi Oluje ali ratove nisu pokrenuli ni hrvati ni bosnjaci nego srpske teroristicke snage pa te zrtve nisu zrtve za koje su krivi hrvati il bosnjaci nego srpski teroristi. a price o zlocinima od strane hrvata u Novom su za malu djecu i ko ih siri je clan teroristicke propagande SDS-a i SNSD-a ili budala koja vjeruje u to.


Falan, 17.10.2008. - «Ovaj CMSN nije Bosnjak ni Hrvat jer ono sta njega zanima, izbjeglice prvenstveno Bosnjake ne zanima. Sta se ne pita za krvave napade na Bosnjake.» -
«…Oluja je nekima kao djelu moje porodice oslobodila ognjista. Dio moje porodice je i spaseno s Olujom. Tako je s vecinom Bosnjaka - oni koji su protiv Oluje su oni kojima porodice nisu bile ugrozene znaci Hercegovina ili Srednja Bosna a posto na ovaj sajt dolaze Novljani onda tesko da si Bosnjak.»

CikagoBN, 20.10.2008. - «…ovdin u Cikagu taj tajkun-mecena okuplja i druge posrbljene muslimane koje mi nazivamo srbo-balije. I to je njegovo pravo. Ali on nema pravo da nas zavadi s nama vaik prijateljskim Hrvatima koji su nas spasili od srpskog pokolja i u Bihacu i u Bosanskom Novom, a Mato Boban je bio smetlje i crko je i nema veze s nasim komsijama Hrvatima preko Une i Save. Sta on drugo pise vec samo siri mrznju protiv hrvatskog naroda?? …Taj "NovumC" je sa novskog Capraga, tude je odrasto usred velikih srba pa je i sam posto veliki srbin.»


Hamdo USA, 22.10.2008. - «Oprosti, CMSN, ti opet falsifkujes istinu o nasoj Bosni da bi opravdao srpske pokolje nad nama i tvrdis da hrvati iz HV koji su NASA BRACA po borbi protiv cetnickih koljaca nisu pomogli nama vec da su uzeli komad Bosne za sebe i da u Hercegovini vise nema Bosnjaka. Istina je suprotna, jer sucur Allahu, ima nas u Mostaru vise nego Hrvata pa smo i tamo pobjedili na izborima za gradsku upravu i gradonacelnika, i Hrvati u BiH nemaju svoju republiku kao sto imaju srbi i kao mi Bosnjaci, sto nije u redu, a tebe je prevario o tome taj najveci cetnik Mugdim Karabeg koji po zadatku Udbe medju nama muslimanima siri mrznju prema Hrvatima da nas Srbi lakse izbace iz Bosne, ko sto su vec uradili u fasistickom entitetu "rs" … Ja sam se haman dvi godine borijo u bosanskoj Posavini zajedno sa jos trista muslimana iz nase doline Japre, Bosanskog Novog, Orasja i drugih bosanskih mjesta u zajednickoj hrvacko-bosnjackoj 106. oraskoj brigadi HVO i bili smo svi slozni i uspijesni u borbi protiv cetnickih vukodlaka a ti si mozda bijo medju njima na drugoj strani kada ih toliko volis? Nasi hrvati su nas pustili da s oruzjem odemo u Travnik u nasu 7. vitesku brigadu Armije BiH, koju su svojim donacijama pomagali svi novljani koji su izbjegli pred cetnickom kamom u svjet, ali se nesjecam da smo od tebe iz Cikaga i od tvoga srboljuba karabega dobili makar za jednu steku cigara, … niste ni imali oklen jer ste sve dolare slali vasim dragim cetnicima, kako im i sada nosite. To je vase pravo koje ce vam novski Bosnjacki narod za sva vremena ukajditi u crnu knjigu vase veleizdaje, na istoj stranici gdi i mafijasa Matu Bobana, poznatog udbaskog izdajnika nama uvjek bratskog hrvackog naroda, koliko god ti kao najveci Srboljub u Cikagu prosipo lazi i otrovnu mrznju protiv njega. -

BN-Hamburg, 22.10.2008. - «Pratim naseg Novskog junaka CMSN pa me zanima koji od njegovih iz porodice su bili u ratu, imali ko od njegovih Sehide u porodici i sta znaju o tome sta se dogadalo. Dosta nas je iz Novog bilo u HVO pa smo s Hrvatima krv izlili po ratistima i bilo je i problema kada je poceo sukob Bosnjaka s Hrvatima. Ja cu sad rec ono sta sam i onda reko. Ako moram birati s kime onda biram Hrvate i uvjek cu izabrati. Znam da oni u Mostaru tako nemisle i nek nemisle to je njihova stvar oni su uvjek htjeli biti posebni i sami. Da me se pita neka Hrvati dobiju entitet i nek i Novi ude u taj entitet i sutra potpisujem.
Al med Novljanima ima i onih sta suraduju sa nacistima rs malim slovima i njima je tamo dobro. Neka ti al sutra kad oni kazu tebi da si balija onda nemoj trcat nama. Sta se nas Bosnjaka tice mi imamo da se povezemo s Bihacem a Mostar je daleko dalje neg je Sisak i Karlovac gdje smo izbjegli i Zagreb odakle smo se po dunajluku rasuli.


IVZH, 23.10.2008. - Aferim BN-Hamburg, dobro si rekao istinu tom CMSN posrbljenom jeksik-muslimanu, on je to sam prizno prije nekoliko dana na sajtu novljanin.blog gdje blati istog novskog najomiljenijeg profesora i sve Hrvate stalno zove ustasama i fasistima, a tek sada kudi i cetnike; pretvara se, hinja, iako je i on bjezo preko Hrvatske od srpskih Legijinih i Arkanovih cetnika koji su dosli iz Srbije i nisu poznavali Ismeta Ramica i druge srpske saveznike iz bosnjačkih redova, svi smo im bili "balije". Nekad sam bio imam u Sanskom Mostu, Celincu i Bosanskom Novom i dobro znam kolika je mrznja cetnika prema nasoj vjeri i miletu, i da su svi ti Srbi na pet ratnih izbora sto posto glasali za te cetnike. Srbi su iste zlocine uradili u Hrvatskoj i Bosni 1941. i 1991-92, napali su, palili i ubijali sve hrvacko i muslimansko, a CMSN sad navodii samo Jasenovac, iako su Srbi posli Jasenovca 1945. preplavili i Zagreb i Sarajevo i Celinac i Bosanski Novi, jer su napustili svoje seoske bajte a oteli nase begovske i bogate hrvacke kuce» .. «Takav je i Ismet Ramic sa Capraga jer je tamo odrasto medju njima. Sve njegove lazi dokazuju da je on taj CMSN, jer je njegov jedini cilj da svojim pasjalukom i lazima protiv hrvackog naroda drzi nas muslimane Bosnjake same u izolaciji bez prirodnih saveznika Hrvata, jer ce nas Srbi tada jos lakse iskorijeniti sa nase bosanske didovine, kao sto su vec ucinili u nacistickoj tvorevini "rs" koja Ismetu Ramicu ne smeta, vec nas sve zove u nju kao u dzenetski perivoj, pod vlast cetnicke bande i sada na netu sije najgoru mrznju protiv nas i hrvata.


Profesor AM, 21.08.2008.- Vidim da me moji dragi bivsi ucenici i druge novske merhametlije pokusavaju odbraniti od suludih kleveta patoloskih velikosrpskih sovinista i njihovih ulizica-kusturica, na cemu sam mojim braniteljima iskreno zahvalan, ali takvim se spodobama ne moze na ljudski nacin nista dokazati vec jedino izvodjenjem pred ispostave Haaskog tribunala, koje o njihovom sirenju genocidne mrznje prema nesrbima, o huskanju na ratne zlocine i na nas progon iz zavicaja, imaju obilje dokumentacije i materijala pa ni jedan nece izmaci tom sudu, a pogotovo sudu historije, jednako kako su osudjeni fasisti, okupatori i sovinisti iz drugog svjetskog rata!



Post je objavljen 21.01.2009. u 14:57 sati.