Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novljanin

Marketing

Dokazi o vulgarnim uvredama sponzora na račun autora (35)


(Add. 35) - Lažni sponzor Ramić je više puta drsko negirao da je ikada vrijeđao autora monografije, pa i 12.01.2009. godine, tvrdeći «…Ja njega nikad i nigdje nisam nazvao neprilicnim imenima.» Mislio je da se uspješno prikrio šifriranim imenima Osman, OBN, Ola, BNO i drugim, pod kojim je autoru u svega nekoliko rečenica natrpao po tridesetak sramnih uvreda, kao što je taj srpski ulizica uradio na istom blogu pod šifrom BNO dana 17.10.2008. godine. Međutim, pokvarenjaka Ramića nepobitno odaje tekst tih uvreda koje mogu doći samo iz njegovog saznajnog i interesnog ugla, jer samo on raspolaže specifičnim podacima iz prepiske i razgovora s autorom. On je sve to na najvulgarniji način potvrdio 15.01.2009. godine pod svojim poslovnom kraticom IR, citiramo: «….Kao prvo ti si hoštapler i ne biras sredstva da dodjes do cilja. Kniga o Bosanskom Novom sa svi relevantnim podatcima o istoriji moze se napisati potpuno koristeci mnoge druge autore, uostalom u svim svojim napisima 90% citiras ostale istoricare.. Dio istorije 92-95 je dio koji ti pises kako bi se osvetio srbima, a posebno omalovazio one koji mnogo znaju o tebi i zelis da im zatvoris usta, unapred.»

Možda je najbolju ocjenu o Ramiću na istom blogu dala 14.01.2009. Novljanka Sabiha, koju
citiramo: «…Svi Novljani znaju Ramića kao gradjevinskog poslovodju -silededjiju i spletkara protiv muslimanske uprave i majstora u preduzeću «Gradjevinar» pa ni vi niste mogli od njega dobiti pomoć za bošnjačku knjigu istine o srpskoj agresiji, već samo vlašku hilu i prevaru, a neki naši pričaju da je u Čikagu još i gori, iako on sam sebe hvali do neba, takav je napuhan uvjek i bijo. To je prava istina, a on može lagati sto godina protiv svih istinitih dokaza, pa ne gubite vrjeme na tu ljudsku nulu

Sličan je bio i savjet našeg prognanika Hamde iz američke dijaspore na istom blogu dana 14.01.2009. godine koji citiramo: «…Cudim se tebi, Profo, da si se ti nado kako ces svojom dobrotom i savjetima izvesti na selamet takvog munafika kakav je gradjevinski poslovodja Ramic jer je on ostao i prema tebi silovan necovjek kakav je bio i prema nama radnicima u Bosanskom Novom. Ja vidim da se on i prema tebi Profesoru u pismima ponaso ko najgori poslovodja, pa kad se njegovoj sili nisi pokorijo, proglasijo te je nacijonalistom, iako je on najgori sovinist protiv svog naroda, koji radi samo za jevrejske gazde a uzima na poso u svoju firmu samo srbe, pa su ga nasi bosnjaci izbacili ko katila i iz nasega kluba i iz naseg casopisa, jer je on navijo za srbe a sirio mrznju protiv nasi muftija i imama a jos vise protiv katolika, iako smo mi u nasoj bosanskoj kraini stradali od srba a ne od katolika. Mi se ovdi u Chicagu nadamo da ce ga americki sud kazniti za to sirenje mrznje i pomaganje cetnickom terorizmu jer su vec strpali u buharu i cetnickog guvernera Blagojevica, ali ti ne trebas trositi toliko vrimena na njegove svinjarije nego je bolje da napises jos koju knjigu o nasem pravu na nas grad Bos.Novi i nasu dragu Bosnu i Hercegovinu. Veliki ti pozdrav i fala !

Tako je pogani prevarant Ramić konačno našao pravo završno ime za sebe – napuhani hohštapler, kako su ga zvali mnogi radnici Građevinara koje je on progonio kao svemoćni građevinski tehničar. Iako je istinita primjedba nekih Novljana da ne vrijedi gubiti vrijeme oko Ramićevih pasjaluka, treba reći da je to pored raskrinkavanja njegove sramote ujedno i prilika da se upozna i nauči lekcija o sramnoj izdaji među nama i da ona trajno ostane zapisana u našim knjigama i na našim blog-stranicama, posebno ovog bloga, za sve one Novljane koji nisu stigli pratiti Ramićevu harangu. Međutim, mnogi sugrađani su autoru poslali pisma i poruke podrške ili su ga podržali svojim komentarima na novljanskim blogovima. Njega nikad u životu ni jedan pravi Novljanin nije nazvao takvim imenom, niti mu je rekao ni jedan promil od Ramićevih svinjarija, kojega očigledno nije mogla prodrmati niti moralno popraviti čak ni naša strašna nesreća i tragedija koju su nam napravili srpski komšije-teroristi 1992-95, već se još jače priklonio njima, vjerujući da su oni "večiti pobednici" iako su oni izgubili sve dosadašnje ratove, pa i taj zadnji jer je njihov teror na izdisaju, lipsaće njihova RS ulaskom Republike Bosne i Hercegovine u EU.


Post je objavljen 21.01.2009. u 14:40 sati.