Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bolimozak

Marketing

Najbolje iz 2008... jea, šur

(now playing: Jon Spencer Blues Explosion - Rocketship)

Redovito pratim dnevni tisak kao i internet portale (da, mala utjeha za nas što gubimo oči i pravilan oblik kralježnice sjedeći pred računalom 8+ sati dnevno). Redovito se isčuđavam na količinu, da prostite, pizdarija koje se, umotane o oblik informacije s pridjevom "ekskluzivno" serviraju pod "vijesti". I ispadam glup. Čudim se, kako bi narod rekao, "kao pura dreku". Što sam već odavno trebao prestati i prihvatiti istinu.

Iako se većina stanovništva lijepe naše uredno izjašnjava kao pripadnici bizarne vjere utemeljene prije cca 2000 godina i voli se prezentirati pod geslom "Pro Deo et Patria", te stvari se pokazuju bitnima jedino ako su vezane uz popularnog šansonijera Thompsona, ministricu Kosor, uspjehe hrvatskih sportaša ili objave s Kaptola. U pravilu, narod zanimaju sise, stilisti i tračevi. Dobro je poznata fama oko (kilavog i nadrogiranog) porno uratka popularne pjevačice (što se čak i u Saboru gledao) ili predanog praćenja tijeka razvoda izvjesne voditeljice/pjevačice i njenog... poduzetnika ili štogod on bio. Star i ofucan. Sise magnetski plijene pozornost; od pišekičine plastike, preko celzijuvačkih hindenburga do onih od plavokosog Shreka Barbare Kolar. To su istinski interesi naroda; memi koji žive vlastitim životom, kopiraju se i traže pozornost. Naravno, tražili ste - dobili ste! Mediji vrve narodu interesantnim temama - od specijaliziranih Storyja do "ozbiljnih" novina poput Večernjeg. Portali? Index.hr, tportal, javno.hr... Just name it. A i monitorovi čitatelji (koji se uglavnom kloni takvih tema) su izglasali "Golu istinu" kao knjigu godine. Čudno? Ne bih rekao.

Pošto ja shvaćam moderne trendove u medijima, odlučih pomoći svekolikom pučanstvu objavom ovog teksta. Potegnuo sam veze i, za male pare, dobio ekskluzivni tekst iz novog broja Hrvackog Debila (koji treba izaći za četiri mjeseca, ali sam ga dobio zahvaljujući vještom pregovaranju i mitu u obliku novog albuma Baruna) koji navodi najbitnije događaje iz 2008. godine. Tekst je skrećen i uređen, ali svejedno prenosi ono najbitnije. Posebna je prilika što se na današnji dan rodio Khan Abdul Ghaffar Khan, politički vođa indijske nenasilne opozicije britanskoj vladavini u Indiji kojem je uredništvo Hrvackog Debila posvetilo ovaj tekst.





Sise

Nagrada za podizanje svjesnosti o sisama
Peti Wella fashion week je iznjedrio još jednu zvijezdu, manekenku D. V. Dotična gospodična je na ovoj krasnoj manifestaciji pokazala svoju lijevu dojku (što je još tjednima bilo popraćeno po svim medijima) čime je skrenula pozornost javnosti na sise kao takve. Silikonske. I na bitnost dojenja djece. Hrvacki Debil je, u to ime i bez grižnje savjesti, odlučio dati ovu prestižnu nagradu dotičnoj manekenki.


Nagrada za posebni doprinos glazbi
Simona Gotovac, samozatajna manekenka poznata po svojim mudrim izjavama i sklonosti filozofiji, počastila nas je 2008. s posebnom delikatesom - svojom prvom pjesmom! Prošavši kroz osobnu kalvariju (sjetimo se mučnog polu-razvoda s suprugom i stravične automobilske nesreće u Vodicama), Simona se nije predala, već izašla mudrija i jača. Da bi pokazala ljudima optimizam, vjeru i ljepotu umjetnosti, snimila je prekrasnu pjesmu. Prenosimo je u cjelosti.


Nagrada za promicanje kulture, pisane riječi i ljudskih prava
Nives Drpić, relativno nepoznata domaćica, u plodnoj 2008. napisala je knjigu "Gola istina" o svojim raznim dogodovštinama. Kvaliteta je odmah prepoznata; kako od publike, tako i od kritike (neki su je čak uspoređivali s Churchillovim memoarima), da bi bila prodana u 45.000 primjeraka. Nažalost, zbog raznih malverzacija i sustavnog omalovažavanja kulturnog dostignuća postignutog u toj knjizi, gospođi Drpić je "oteta" nagrada. Da bi se kvaliteta pokazala te da bi svijet uvidio golu istinu o sisama, drogiranim nogometašima i sličnom, u zadnji tren su uskočile popularne djevojke b.a.b.e i poznati hortikulturalac, kolumnist i predsjednik nekakve finske udruge, Ivan Zvonimir Čičak. Da bi naglasili kvalitetu i obranili ljudska prava. Rekao bi Parni Valjak: "tako je dobro da te imam!"


Nagrada za popularizaciju dopunskog zdravstvenog osiguranja
U popularno-znanstvenoj emisiji "Red carpet", u minuloj godini, napravljeni su bitni pomaci na planu informativnog programa. Uredništvo je, prometejski, promijenilo koncept vijesti, uvevši tako u Lijepu Našu takozvane "Gole vijesti". Širom svijeta poznata sociologinja Gianna A. je, kroz iznošenje recentnih vijesti iz sfere društvenog života (obnaženih prsa), pokazala koliko je bitno plaćati dopunsko zdravstveno osiguranja i izbjeći loš boob job, te prispodobiti si kvalitetnog logopeda. I, jasno, postavila nove standarde informativnog programa. Gianna, nagrada je zasluženo tvoja!



Tračevi, stilisti i ostalo

Nagrada za pokazanu snagu ljudske volje
U nehumanim uvjetima Celebrity Big Brothera, jedna osoba je pokazala iznimnu snagu duha i volje. To je, naravno, Modni hračak mačak. Koliko god ga drugi izazivaše i širiše tračeve o njemu, koliko god ga ocrnjivaše i ponižavaše, gospodin Modni je sve to prebrodio. Nije bilo lako; terapija je bila neophodna... no, ljudska volja je pobijedila i gospodin Modni je izašao iz svega toga jači i mudriji. I, ono što nama najviše znači - pokazao nam je način i naučio nas. To je bila neprocijenjiva lekcija za sve nas. Hvala ti u ime svih nas.

Nagrada za povećanje kvalitete televizijskog programa
Najinteresantniji kandidati, najprofinjeniji događaji, najedukativnija emisija... treba li još što reći? Naravno da ne. Nagrada ide Big Brotheru ("Ljubav na selu" je, na žalost dobrog dijela redakcije, tek na drugom mjestu)!

Nagrada za "fair play" i izvan sportskih terena
Nagradu ove godine zasluženo dijele dva sportaša koji su uvijek u našim srcima: Goran Ivanišević i Igor Cvitanović. Oba gospodina su pokazali da ne si dopuštaju upadanje u žabokrečinu monogamnosti. I, u maniri pravih muškaraca, kad su bili prisiljeni, stali su iza svojih stavova i poslužili se fizičkom silom da bi ih obranili. Nagrada za dva uzora hrvatskom muškarcu!

Nagrada za svećenika godine
Ova godine je odabir bio težak. Gospodin Bozanić, Ivas, Jezerinac... te kladioničarski favoriti Kaćunko i Sudac. Iako je gospodin Kaćunko napravio značajne stvari oko promocije sisa i Gorskog Kotara, nagrada ipak ide gospodinu Zlatku. Njegova knjiga, nepovijanje pod zakonima fizike, termodinamike i relativiteta, kao i nadahnute propovijedi i protekcija mirotvornih glazbenika što istjeruju komunizam iz Istre donijela mu je nagradu! Zlatko, čestitamo!

Post je objavljen 21.01.2009. u 00:48 sati.