Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

(TKO JE) INAUGURAN(CIA & FBI) U BIJELU BARACKU

Zašto je globalnom Imperiju potrebno
globalno ob(a)manjivanje


Točno u podne danas je cijeli svijet mogao zapjevati hrvatsku "božićnu" pjesmu:
Radujte se narodi
Kad čujete glas,
Inauguriran je
Spasitelj svih vas!

Poticaj za to Hrvatima koji očekuju "novog mesiju" dala je Slobodna Dalmacija prilogom o svečanosti polaganja prisege novoga američkog predsjednika s naslovom: Afroamerikanac od kojega svijet očekuje spas (20.01.09.). Ali i drugi su današnji dnevni listovi u Hrvatskoj toj globalnoj obmani posvetili golemu pozornost i u svima su glavne komentare o tome pisali njihovi prvi kolumnisti (iznimka je spomenuta SD, u kojoj je prilog pripremila "neka" Snježana Gazde).

U jednom je to učinio dobro nam znani "of the Record Doctor", a u drugom u "obamanjivanju" svojih čitatelja sudjelovali su ugledni Dražen Vukov Colić i sociolog dr. Dražen Lalić, koji je napisao knjigu "OBAMA - strme staze do bijele kuće". To "strme", kao, imalo bi značiti "crne". Kao što u prilogu na dvije stranice u rubrici SVIJET sugerira naslov komentara U Bijeloj kući "prva crna prva dama". Gotovo da im se zalomilo "crna udovica"! Jer - kako reče Obama - "u Americi je sve moguće"!

O detaljima same svečanosti 44. američke prisege, najskuplje u povijesti (oko 150 milijuna dolara), bivši drug gospodin Colić otkrio je zanimljivost: "Neće se voziti limuzinom, neće se doticati zemlje, već će do Capitol Hilla dolebdjeti u sanjkama, koje će vući vitorozi jeleni. Ova američka šala na račun današnjeg POSVEĆENJA Baracka Obame, kao 44. predsjednika SAD-a, ironično sažima planetarnu OPČINJENOST prvim obojenim Amerikancem koji je OSVOJIO Bijelu kuću, kao da je dosta riječ o nekom NADNARAVNOM biću koje će ojađeni svijet obdariti poput Djeda Mraza..." (sva isticanja moja!).

A ono čime će to "nadnaravno biće" svijet obdariti jest NADA! Toj je opčinjenosti sociolog Lalić posvetio cijelu knjigu. Naravno, to uopće nije bilo teško - napisati knjigu i dati se opčiniti - jer NADA umire posljednja (osim ako se ne zove Vjera, ili Ljubica). A koliko je doktor Lale u pravu svjedoči i posljednja Obamina predinaugurativna (na svečanosti nije rekao ništa nova) značajna izjava da su "Bin Laden i Al Qaeda najveća prijetnja" svijetu (što je "prepisao" iz Orwellove "1984."!), ali se "problem neće riješiti samo u Afganistanu već će trebati posvetiti pozornost i Pakistanu".

Zna li se da se Pakistan i Indija - koji imaju nuklearno oružje - odavno vole kao pas i mačka, izjava izaziva trnce, jer obje su te zemlje tek malo južnije od činjenice tužnije - bliskog a tako dalekog ruskog plina! A budući da je SAD u zemlji iz koje joj stiže najveća količina droge na rubu poraza od talibana i da za Afganistan sve teže može regrutirati bijelog specijalca, sada vojno-naftno-bankarskom lobiju Afroamerikanac dolazi kao spas za animaciju "crnih čizama", koje će tamo daleko u Aziji "širiti demokraciju" i bez problema se vraćati doma u sanducima prekrivenima zastavom.

Znam da na ovo neki otresaju glavom. Isto je bilo i kad sam nedavno u naslovu posta povodom izbora Baracka Obame za predsjednika SAD istaknuo ključnu riječ OBMANA - svi su graknuli na mene. A kad je prije nekoliko dana u jednom podnaslovu tu riječ - i to s upitnikom na kraju! - spomenuo I. Z. Čičak, neki su zamišljeno klimali glavom! Ne ljutim se zbog toga - svi mi pomalo kopipejstamo... Uostalom, riječi su upravo kao i ČIČAK - nismo ni svjesni koje smo usput pokupili u ovoj verbalnoj pustinji...

Međutim, opet će se (možda već sutra) ponoviti stara priča: nakon što se svečani zastor spusti i masa se raziđe a tv-gledatelji prebace program, rat (u Gazi & drugim "kriznim žarištima") može krenuti dalje. Jer globalno postrojenje svakim zaustavljanjem "ostvaruje goleme gubitke" - pa treba kontinuirane bitke! Jer njegova je deviza - (U)GAZI(MO) DALJE!

A glede nade (HOPE), svijet nije teško ob(a)manuti, jer NADA nam je, kaže Biblija, "kao pouzdano i čvrsto sidro duše što ulazi u unutrašnjost iza zavjese, kamo je kao preteča za nas ušao Isus" (v. Heb 6,18-20). No i bez toga znademo što i koliko NADA znači i za čovjeka koji nije vjernik... Ali - gdje je njezin temelj?

Mnogi proročki duhovi ističu da svijet danas proživljava konačnu APOKALIPSU. Jedan od takvih je kanadski pisac Michael O'Brien, koje je upozorio da su duhovni i intelektualni obrambeni mehanizmi današnjih vjernika oslabjeli i stoga oni postaju veoma primamljivi za Antikristov duh koji će biti dalekosežno aktivniji u trenutku kulminacije povijesti. Zato valja ozbiljno uzeti piščevu dijagnozu:

"Ali kako ćemo se probuditi? Valjalo bi se od povijesti distancirati osjetilima i duhom kako bismo počeli gledati novim očima. Bez ovakve dubinske percepcije, čovjek s lakoćom postaje žrtvom kolektivističkih socijalnih teorija, političkih sustava ili vlastitih grješnih impulsa koje današnja sekularna kultura potvrđuje i nagrađuje na svakomu koraku. Neće nam pomoći ni pesimizam ni plitki optimizam. Kao i u svakom povijesnom razdoblju, valja tragati za KRŠĆANSKIM REALIZMOM koji se temelji na kreposti NADE."

Dakle, kako je rečeno da najprije valja skočiti pa kazati HOP! - tako i danas valja najprije PROMISLITI pa tek onda kazati HOPE! Jer Biblija upozorava da pod nebom nema drugoga imena po kojem se možemo SPASITI - osim jednog Imena... (v. Dj 4,12)!

PS: Zanimljiva je i podudarnost da se svečanost inauguracije novoga predsjednika u SAD uvijek događa 20. siječnja na blagdan svetih mučenika Fabijana i Sebastijana - prvi je bio papa, a drugi visoki vojni časnik - koji su radi vjernosti Isusu Kristu pogubljeni u vrijeme globalne diktature cara Dioklecijana!



Post je objavljen 20.01.2009. u 23:59 sati.