Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Đurđa Adlešič razgovarala s glavnim tajnikom NATO-a Schefferom

Potpredsjednica hrvatske Vlade Đurđa Adlešič razgovarala je u ponedjeljak u Bruxellesu s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Schefferom o ratifikaciji hrvatskog pristupa Savezu i o zadaćama koje stoje pred Hrvatskom.
Sastanak Scheffer, Adlešič
"Vjerujemo da će posao ratifikacije pristupnog protokola biti završen do kraja ožujka kako je i planirano. Mi doista moramo zahvaliti glavnom tajniku Schefferu na njegovu osobnom trudu, jer on zajedno s našim premijerom prati taj proces i čini mi se da pomaže tamo gdje je potrebno, tako da vjerujem da će sve na vrijeme biti obavljeno i da ćemo u travnju postati članicom NATO-a", izjavila je Adlešič nakon susreta s glavnim tajnikom Sjevernoatlantskog saveza.

Adlešič je rekla da je na sastanku bilo riječi o vojnim i civilnim misijama NATO-a, posebice o ulozi hrvatskih vojnika u NATO-ovoj misiji u Afganistanu, koji za svoj posao dobivaju velike pohvale te o donošenju novih strateških dokumenata u Hrvatskoj - strategiji upravljanja krizama i strategije nacionalne sigurnosti.

Glavni tajnik NATO-a izjavio je nešto prije sastanka s Đurđom Adlešič, u prigodi novogodišnjeg prijama za novinare, kako očekuje da će proces ratifikacije završiti na vrijeme i da će Hrvatska i Albanija sudjelovati na summitu Saveza početkom travnja kao punopravne članice.

"Ratifikacija je sada u tijeku a ja ću nastojati pomoći da sve preostale zemlje ratificiraju pristupni protokol tako da možemo pozdraviti Hrvatsku i Albaniju na summitu koji će se održati u Strasbourgu i Kehlu", rekao je Scheffer.

Potpredsjednica Vlade Adlešič posjetila je u sjedištu NATO-a i Euroatlantski koordinacijski centar za odgovor na krizne situacije (EARDCC) te hrvatsku misiju pri NATO-u.

Slika: NATO

Post je objavljen 20.01.2009. u 12:30 sati.