Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Pod snijegom

Ovaj vikend iz znatiželje smo se provozali do našeg budućeg gradilišta - da vidimo kako izgleda put u zimskim uvjetima, kada padne gotovo pola metra snijega. Do naselja vodi dijelom državna, a dijelom županijska cesta, duljine ukupno oko 12 km od centra grada, a zadnjih 300-ak metara je nerazvrstana cesta, prilično uska i strma na dijelu ispod starog grada.

Državna i županijska cesta bile su očišćene besprijekorno, a nerazvrstana dobro do osnovne škole. Preostalih 100-ak metara tek je pripremljeno za asfaltiranje, pretpostavljam - u predizbornom razdoblju.

Zimi prije dvije godine, na dijelu ceste ispod starog grada, za vrijeme školskih praznika kada se cesta ne čisti previše temeljito, na uzbrdici je nastala ledena ploha koju nismo mogli prijeći autom, ali rješenje je bilo jednostavno - auto smo ostavili na parkiralištu trgovine i prošetali 3-4 minute. Takav režim korištenja ne bi trebao biti veliki problem par dana u godini kada ionako svi pokušavaju izaći na kraj sa snijegom.

A osnovna škola koju spominjem, prije par dana započela je program produženog boravka i ako imam dobru informaciju, trenutno je jedina izvan županijskog središta s tom vrstom programa. Evo rješenja za klinku za koju godinu...

Na zemljištu nas je dočekao savršeno čisti snijeg, prošaran tragovima srna i pasa. Nažalost, kao uvijek u sličnim neplaniranim zgodama, nismo ponijeli fotoaparat da slikamo nered koji smo napravili - divovskog sniježnog patuljka s bradom i šeširom i psom pored noge! Psa smo čak vezali uzicom od vrbe.

Kad smo se uputili doma, iz hrpe snijega prolomilo se plačno: ''Maamaaaa, ja bi ostala cijeeeeli daaaan!''




Post je objavljen 20.01.2009. u 20:27 sati.