Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/partizana

Marketing

Do Ukrajine s ljubavlju

Ponukala me na ovu opsesiju prijateljica, monogamna kokoš poput mene, koja me (pre)često zabavlja komentiranjem nekih pop fenomena. Neki smo dan tako pričale o plinu, Ukrajini i Rusiji, monopolima moći i slično, a meni misli instinktivno odletjele u Ukrajinu iz koje pamtim vesele i tople ljude, siromaštvo prestrašno i to u rangu da sam se poželjela baciti sa zlatnog crkvenog tornja vidjevši taj jad po ulicama, pamtim jednu Lenu s faksa u Njemačkoj (čita se „ljena“ na ukrajinskom pa sam je zvala „die Faule“, lijena Ljena) s kojom sam često odlazila u pohode po lokalnim birtijama jer je imala to nešto toplo slavensko u sebi što sam rijetko nalazila među hladnim sjevernjacima... o Bože, moj tijek misli je zbilja čudnovat proces... aha, da, osim Lene, sjetila sam se simbola Ukrajine, gospođe premijerke Julije Timošenko, pa mislim o njoj već nekoliko dana, svi govore suprotno ali mene je očarala.

Julija

Ah, Julija, Julija, kad ugledam tu tvoju pletenicu, ne mislim na to da si je svezala kako bi pridobila konzervativnije glasače furajući se na tradicionalni kosovez, ne mislim ni na raznorazne špekulacije o tebi kao ženi za sve sustave i vremena... ne, zdrava moja Julija jedrih bedara, mislim samo o tome kako bih ti rado rasplela tu glupavu pletenicu i onda ti satima češljala kosu, dok bi mi ti pričala o zastrašujućem Putinu, zahvalnom Dalaj Lami i pokojnim idolima Čegevari i Titu. Ne bih te zapravo ni slušala pozorno, nemoj mi zamjeriti, jer bih se koncentrirala na tvoju zlatnu svilenu kosu, ravnomjerne poteze četkom, tvoju meku, toplu i mirisnu kožu i svoje sve brže disanje, koje bih pokušavala prikriti sve iz straha da ne primijetiš kako te uopće ne slušam jer me tvoja politika ne zanima, ne zanima me ni redukcija plina, ni pucanje cijevi pa ni to hoće li se i kako ta kriza uskoro riješiti a ti ispasti moćna žena, vladarica... ne, draga Julija, to mi je skroz bez veze i kada gledam vijesti, zaleđene cjevovode tvoga ledenog carstva, Julija moja, mene zanima, ovako na daljinu za sada, dok Koka spava pored mene, mirišeš li na božićne kolače ili proljetne ljubičice, koristiš li vosak ili lak za učvršćivanje pletenice, spavaš li u pidžami ili spavaćici i čitaš li prije spavanja ruske klasike.

Julija

Moja kosa je tamna i kraća, ne mogu isplesti pletenicu, ali oni koji su je dirali kažu da je lijepa, podatna, nekako vesela poput mene. Koristim samo silikon za kosu, postane mi svilenkastija od njega. Mirišem na Burberry Tender Touch, mislim da se tako zove, ljubičaste je boje i miriše na ljubičice. Uglavnom ga nanosim prije spavanja, ne zato što sam tamnokosa Marilyn Monroe nego zato što volim da mi posteljina ujutro miriši na ljubičice. Ne, ne spavam ni u pidžami ni u spavaćici, to me sputava, a volim nesputanost. Zadnjih par večeri čitam Idiota i to ne prvi put. Politika me ne zanima ali kažu da detaljno češljam kosu i da sam izrazito nježna sa ženama.


Juliaj

Julija

Julija

Ana hearts Julija!

Post je objavljen 20.01.2009. u 02:35 sati.