Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Ministri i detektor laži



Hvalili se ministri međusobno da su toliko vješti lašci da bi bez problema mogli prevariti i detektor laži. Pale i neke oklade, pa su se odlučili natjecati. Prijavili se u emisiju Trenutak istine.
Svi su bili izvrsni. Ispalo je da govore istinu kad kažu da nikad nisu uzeli proviziju, da nisu namještali poslove svojoj rodbini i prijateljima, da ni u snu ne bi pristali uzeti mito i da su do ogromnih bogatstava koja imaju došli poštenim radom. Čak je ispalo da je istina i kad sami za sebe tvrde da su sposobni.
A onda je došlo pitanje na kojem su se svi poskliznuli. Pitanje je bilo naizgled sasvim bezazleno, a glasilo je: Jeste li sretni?
Svi su odreda izjavili da su sretni, ali detektor laži se s tim nije složio. Ispalo je da odgovarajući na to pitanje svi lažu.
Kad je emisija završila, pozove voditeljica kralja da prokomentira odgovor zbog kojeg su svi ministri izgubili okladu.
Kralj slegne ramenima i reče:

- Takvi su moji ministri. Oni žive u zabludi da su novac i stvari izvor sreće; a ono što što čovjeku uistinu treba da bi bio sretan je nešto drugo. Nije dovoljno da samo budemo zadovoljni i da se možemo hvaliti stvarima koje posjedujemo i praviti se da smo zbog toga bolji od drugih, za sreću je potrebno imati nešto što nas istinski oduševljava i nadahnjuje. A to moji ministri nikad nisu imali.


Post je objavljen 18.01.2009. u 17:23 sati.