Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shimilam

Marketing

lele....a je zapalo snijega

Eto, znala sam ja da to ne bude dobro završilo. Jučer smo krenuli na kartanje kod frendova (nazovimo ih Mica i njezin Zakoniti - glupo mi je izmišljat im druga imena pa ćemo samo nadimke prema poslu, sklonostima i slično). Padala je neka kišica koja se ledila u dodiru s tlom, a kak su tragovi prekučerašnjeg vremenskog kaosa ostali neočišćeni na cestama, to je bilo taman katastrofično. Kasnije se tak kišica pretvorila u neki polu snijeg (ili kak mi to zovemo - solika) i kad smo se vraćali doma već je dobrano napadalo snijega koji je i dalje padao i nije imao namjeru prestati padati.
Na kartanju su nas muški opet sprašili (zaboga, kaj se to događa, prošle godine smo ih vodile 15 partija, i od ove pristale ići od nule da ih ne sramotimo bred bijelim svijetom, i sad oni nas vode 5 partija, koma!).

Da se vratimo na snijeg. Ja sam doma izvan grada, i to još na brijegu, točnije na selu. A tam čiste ceste na način prije-bu-mi-atomska-bomba-pala-u-dvorište nego budu pošteno očistili cestu, da ne pričamo kolko posipavaju ceste - na ljestvici od 0-10 im dajem ocjenu 0,5. A treba imat tri čiste i sa zadnjim ćelavo-ćelavim-najćelavijim gumama se ić spuštat s brega po zavojima, plus ne radi mi zadnja desna kočnica, koje iako ne pomažu u ovakvim slučajevima, u slučaju iznenadnog kočenja ja-se-ne-znam-vozit-po-snijegu šofera (onda se nemoj vozit!!!!!) na ravnici mi samo pripomogne da se zarotiram prema tam od kud sam došla. A napalo ga majko mila, valda više neg na Sljemenu, po mojoj procjeni nekih 15-20 cm (doduše ne znam kolko je palo na Sljemenu, al ovo mi se činilo ko Mount Everest).

I tako smo svi ujutro imali buđenje ranije nego inače (seka je naravno krmila jer radi popodne i njoj ne treba čistit snijeg), čišćenje dvorišta, ceste, grijanje autiju.. I kad smo sve zgotovili, evo ralice! Sad ste se sjetili zgadila vam se ona stvar!!! Ak niš drugo, bar su dobro poralali, al posipali naravno nisu ništa.

Ali neka, ovaj vikend se sanjkamo! Dolazi Radilica, Mica, njen Zakoniti i njihovi klinci (zasad), brega ima, sanjki ima, snijega ima. Ajoj, kak bumo se zmrznuli, tak bumo se zmrznuli da bumo posle morali piti kuhano vino! I tak bumo ogladnili da bumo posle morali narezati malo kobasa i salami s tavana. Joj kak je to teško ljudi moji, vi nemate pojma!


Post je objavljen 15.01.2009. u 12:26 sati.