Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Plin ministri

free banners

Jednoga je jutra kralja probudila studen. Radijatori su bili hladni, a na prozorskim se staklima nahvatalo inje. Ode u kuhinju, a i tamo ledeno: nigdje nikoga, peći hladne, nema svježega kruha ni peciva za doručak. Opere se u ledenoj vodi i hitno sazove svoje ministre da čuje što se to, zaboga, događa.
Ministri su stigli s dugačkim listama krivaca za nastalo stanje. Kriva je Rusija, kriva Ukrajina, kriva EU, krivi Talijani jer im moramo davati plin iz svojih jadranskih izvora, krivi Slovenci jer su zakupili dio našega spremišta pa u njemu drže svoj plin, krivi bogati što su bogati, krivi siromašni što su siromašni…
- Ok – veli kralj, čuo sam tko su krivci. – Sad me zanima što ćete napraviti da riješite problem.
Ministri su imali samo jedno rješenje: zavrnuti slavine i zatvoriti dotok plina tvornicama i trgovinama i svima koji ga trebaju i onda čekati da zima prođe i situacija se riješi sama od sebe.
- Ne može tako – veli kralj. – Smjesta uvezite plin i normalizirajte opskrbu. Želim da sve u kraljevstvu normalno funkcionira.
Rečeno, učinjeno. Ministri opet dignu poreze, uvedu participaciju za sve medicinske usluge, prodaju poneki otok, poneku planinu i komadić mora, pa interventno uvezu plin. Za ovu zimu su se snašli, a za sljedeću zimu nije važno, mandati su im ionako pri kraju.


Post je objavljen 11.01.2009. u 11:21 sati.