Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/jacab

Marketing

Još jedan tekst o našem pristupu u EU.Moj problem nije u udruživanju kao takvom nego u motivima za takav korak. I to s obje strane.
EU je interesna zajednica. Prije 50 godina su štitili svoj način života= trgovine i u periodu poslijeratnog oporavka međusobno si omogućili jednostavnije poslovanje=trgovanje=život.Jednostavno, jasno i glasno i sasvim prihvatljivo.
Sada žele proširiti svoje tržište i utjecaj na mlado, nezasićeno tržište. OK! sasvim u skladu sa kapitalističkom idejom.
Ono što je meni čudno su naši motivi: zar stvarno mislimo da će EU riješavati naše probleme? Mislim ,haloooo! Zar je EU spriječila korupciju, organizirani kriminal, devastaciju javne imovine, urušivanje sustava bilo gdje gdje je to postojalo već otprije. Zar će EU natjerati našu zakonodavnu i sudbenu vlast da od privatizacijske zakone iz devedesetih proglasi neustavnim/protivustavnim i svu imovinu stečenu tim lopovlucima oduzme i vrati na tržište u onom stanju kakvo je bilo prije. Zar će EU natjerati naše snobovske, dupelizačke političare da se odreknu društva dilera i makroa koji mlate svežnjevima novčanca i strpaju ih u zatvor? Zar će EU nas, ovčice koje se poslušno spremamo na klanje natjerati da se već jednom pobunimo i uzmemo stvar u svoje ruke i pobacamo tu bagru u zatvore?
Ili ćemo biti opet laboratorijski miševi u još jednom svjetskom eksperimentu?

I dok naša vladajuća bagra veliča NATO, uništava našu obrambenu moć i suverenitet i grije guzice u toplom američkom krilu, naši dečki se raspoređuju u ratnim zonama širom planete.


Prijatelja iz Bosne, u mirovnoj misiji u jednoj od tih svjetskih klaonica molim da mi se javi.....valjda te nije stiglo neko zalutalo čudo, javi se

Post je objavljen 10.01.2009. u 09:08 sati.