Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/zelengrad

Marketing

ZELENGRAD, LJETO 2008.

Počela gradnja u Zelengradu i Zaborju!

Ali je, zapravo, prva izgrađena ulica bila Aleja Tišine. U toj aleji iskopana je prva lopata zemlje za betonsku posteljicu pruge u koju je, zajedno s temeljima za zgrade, ugrađeno nekoliko tona betona i kamena.


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Betonira se, gradi se pruga, postavljaju se tračnice... Na Mozartovu trgu postavljaju se ploče. U Zaborju - temelji još nisu betonirani, a i kapelicu Svete Velikomučenice Marine u Aleji Tišine ovog će se proljeća zamijeniti novom i prikladnijom (sadašnja je zapravo ptičja kućica.).

Sve u svemu, nije bilo lako izgraditi prugu od Zelengrada do Zaborja! U posteljicu je ugrađeno preko tri tone betona i kamenja! Radilo se i do kasno u noć!


Trud se, međutim, isplatio jer rezultat nije izostao!


Photobucket

Zelengrad se gradi, ali posao ne smije trpjeti...!

"Hej, Milice, čula sam da gore u Zaborju, u Hotelu Grand posao cvjeta!"

"O, da, Dragice, i ja sam to čula. A čula je, kako kažu, i Gertrudis! I odmah se zaposlila ondje kao recepcionarka! A nama je spočitavala da šta to tu na peronu radimo! Neš' ti licemjerke! Čekaj samo dok ja kažem koju njenom mužu Milivoju, vidjet će ona čija mama crnu vunu prede!"Photobucket

Gužva na Glavnom kolodvoru!


Photobucket

Prve palisade

Photobucket

Zelengradska crkva


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

"Njuškica" je LGB-ov istočnonjemački šinobus. Poznat je kao tamošnji "spasitelj" malih linija koje bi bile ukinte da ga vizmarska tvornica nije osmislila...

Kondukterka Helga je spremna! Idemo! Idemo! "Vlak za Zaborje polazi s prvog perona! Vlak za Zaborje polazi s prvog perona", odjekuje sa zvučnika.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Ranija varijanta glavnog kolodvora (inače izvorno predviđena za pivovaru). Ipak, ova zgrada bit će premještena u Borje (kad Borje ovog proljeća bude, dakako, sagrađeno!), a za glavni je kolodvor Zelengrada odabran model "Schönweiler".


Photobucket


Photobucket

Photobucket

Vrijedan djelatnik, majstor Pero, zvan "Doktor".

"Da nastavim ili da odem do kolodvorske birtije na pifkana?", pita se Pero.


Photobucket

MI GRADIMO PRUGU - PRUGA GRADI NAS!

Perini prijatelji grade prugu za Borje! Radovi su započeli još lani, no bit će izgrađena tek ovog proljeća! Kao što se vidi na slici, pobožne žiteljke Zelengrada žure u crkvu, a u prvom je planu, u žardinjeri, prva picea albertina conica, vrlo zanimljiva biljka-patuljak: naraste tek do 1 centimetar godišnje. Problem je, međutim, bio u tome što je upravo na tom mjestu, donedavno (točnije, sve do prošlog ljeta), stajala gigantska ruža-stablašica - omiljena biljka gradonačelnice Zelengrada koja se ondje nikako nije uklapala u planove Zelengradskih željeznica: prevelika i neadekvatna - kriva biljka na krivom mjestu. Rat s gradonačelnicom bio je na vidiku. Ali je sve riješeno na opće zadovoljstvo: džinovska ruža-stablašica mora biti presađena! Hm, i to baš u punom cvatu. Presađivanje svete ruže izvršeno je s krajnjom pozornošću. No prvi rezultati, unatoč svekolikom trudu neumornih pregalaca, nisu bili naročito obećavajući. Sporna se ruža prvo sva snuždila, osušila, te se doimala sprženom i mrtvom. Srećom je ipak nakon nekog vremena (punog zebnje za njenu dobrobit) prolistala, i u proljeće će, valjda, opet cvasti. Operacija "RoseMover" tako je sretno završila. Nadamo se...


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Betonirani temelji zgrada u Zaborju...

U prvom planu je Hotel Grand Zaborje. Naša Gertrudis Njuškicom dolazi na posao. Kao što znamo, ona se ondje zaposlila kao recepcionarka, ali Milica i Dragica, vrlo zaposlene djevojke s kolodvora Zelengrad, misle da o tom njenom dodatnom poslu znaju i više no što je ona spremna priznati!


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket Mozartov trg noćuPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket Picea Albertina Conica

Photobucket

Dvije Picee! (I još prilično pust Mozartov trg...)


PhotobucketPhotobucket
Baka Elizabeta i deda Filip čekaju vlak!


Photobucket

Photobucket

Glavni kolodvor i Simba, susjedin ljubimac - ljubitelj kolodvora! Simba je doista poseban. S graditeljima pruge i direkcijom & logistikom Zelengradskih željeznica družio se od prvog dana. Simba je sveprisutan kada treba raditi, kopati, miješati beton, postavljati šalunge za posteljicu pruge. Simba je uvijek tu. Mazi se, mjauče, skreće pozornost na sebe; nemoguće je zanemariti Simbu! A i nakon betoniranja, tu su jamačno otisci njegovih šapa u betonu! Često su u Zelengradu sve susjedne mačke; osobito često navrate Snježana, njen otac Ivan, Uglješa, sijamac Yebiwoye, perzijka Leticija, i, dakako Simba & njegov pajdo Figaro!

Zašto su uvijek u Zelengradu, kišilo, sniježilo ili sunce pržilo? Za pretpostaviti je da je to zato što su druželjubivi, a u Zelengradu uvijek nekoga ima! A ima i hrane koju glavna zelengradska logističarka redovito ostavlja u mačjem restoranu društvene prehrane! Društvo & hrana: vjerojatno je to ono što ih privlači. I nije im za zamjeriti. Koga takvo što ne bi privuklo?!


Photobucket

Da, da... Simba doista voli zelengradski kolodvor. Uz to, točno zna da vlak (zasad) nikada ne dolazi na treći kolosijek (u uporabi su samo prva dva kolosijeka), pa je zaključio da je to najbolje mjesto da se malo odrijema!


Photobucket

Raznih posjetitelja u Zelengradu ne nedostaje! Svih vrsta: i plahih i hrabrih, i maznih ali i bodljikavih!


Photobucket

Onih koji traže ljubav...


Photobucket

... do onih koji bi se svađali!


PhotobucketPhotobucket

Zaborje by night / 952 na zaborskom zavoju


Photobucket

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

1958-ica u noćnoj vožnji na Mozartovu trgu.Post je objavljen 09.01.2009. u 23:08 sati.