Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/millionways

Marketing

Slovenci nasi prijatelji...

Nemam bas obicaj mijesati politiku u svoj zivot i nastojim je izbjegavati ali nemogu ne primjetiti kako je moj stav prema Sloveniji i Slovencima dijametralno suprotan od (glasne) Hrvatske vecine.

Nikako nemogu zaboraviti da sam odrastao slusajuci Pankrte, kasnije i Laibach, te citajuci Mladinu i Moj Mikro izmedju ostaloga. Prije hrvatske "radijske groznice" te radija Velika Gorica, radija Samobor, radija Siget te radija 101 na samom kraju, slusali smo Top20 radio Ljubljane.

U vojsci sam se vise druzio sa Alesom iz Ljubljane, Peterom iz Maribora te Markom iz Radovljice, nego li sa [zaboravio mu ime] iz okolice Varazdina.

Lasko pivo i dalje smatram jednim od boljih u europi. Cocktu da i ne spominjem.

Uzrecica: Tako mlada pa vec Slovenka... vise govori o nama nego li o Slovenkama i Slovencima laze

Ili ona: Klicem se Sulijo - kao da smo mi bolje prosli cry

Kad god mogu, kupujem hrvatsko, ali u Sloveniji (puno je jeftinije).

Na psecim izlozbama sirom Slovenije, uvijek smo bili srdacno docekani, bilo kao izlagaci, bilo kao suci (stazisti), te smo upoznali mnoge drage ljude koje nam je uvijek drago sresti.

Sto se tice granicnih nesporazuma, ocigledno i jednoj i drugoj strani (mislim na politicare) odgovara da se to ne rjesava vec da imaju kakvu pizdariju na koju se mogu nabacivati praznim rijecima. Da je rjesavanje tog pitanja bilo ikome u interesu, vec bi to odavno zavrsilo na kakvoj europskoj arbitrazi i to puno prije primanja Slovenije u EU.

Na kraju da spomenem Slovensku blokadu hrvatskih pristupnih pregovora. Tu su se pokazali kao NAS NAJVECI PRIJATELJ koji je u stanju nesebicno se zrtvovati i ukazati susjedu da nek ne srlja nosom u guzicu.
Jos da nam mogu kako blokirati pristupanje NATO savezu, odmah bi nabavio kakav CD Brace Avsenik i veselo bih pjevusio: Moj ocka ma konjicka dva... pjeva

EU - DA, za 5-6 godina
NATO - NE

Smatram da bismo trebali ponovo aktivirati svoj polozaj vodece zemlje pokreta nesvrstanih.



Post je objavljen 08.01.2009. u 13:37 sati.