Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novikomunisticki

Marketing

Riječ-dvije o izbacivanju vjeronauka iz škola, o arenama, braći Slovencima i o djevojčici koja je morala umrijeti

Drage drugarice i drugovi!!!

U Novu godinu skoro pa nismo niti kročili, a ova naša lijepa Hrvatska je sve to više puna razno-raznih govana. Prema tome, obveza mi je osvrnuti se na goruče probleme koji tište naše društvo.

Naravno, vjeronauk u školama je nama komunistima oduvijek bio trn u oku. Umjesto da u školama imamo predmete poput Marksizma ili Teorije i prakse socijalističkog samoupravljanja, našu se djecu, koja če biti budučnost ove države, u državnim školama sustavno truje i zaglupljuje nepotrebnim vjeronaukom. Mi komunisti zaista ne bi imali ništa protiv vjeronauka u crkvama umjesto u državnim školama, međutim.... no nema veze. Jer, nije li licemjerno, s jedne strane, da djeca uče o raju na zemlji, kraljevstvu nebeskom, bezgrešnom začeću i ostalim glupostima u koje ne bi povjerovali niti oni malo ograničeni, dok s druge strane na biologiji djeca uče o stanici, DNA, zakonima nasljeđivanja i kako se karaju kornjače, kokoši, vjeverice itd.
Naravno, čim ja i partija preuzmemo vlast, promijeniti čemo to na taj način da se vjeronauk u momentu izbacuje iz škola.

S druge strane, osim nepotrebnog predmeta zvanog vjeronauk, naše društvo razdiru i još neke stvari.
U jednom od prošlih komentara naveo sam svoje zgražanje i ogorčenje prioritetima koje naša država ima. S obzirom na to, da mi je ustav naše države poznat, moram reči da sama država i njezini dužnosnici isti taj ustav krše. Naime o čemu se radi. Nesretna i nedužna 16-godišnja djevojka iz Slavonije Martina Pirić umrla je od zloćudne bolesti. Za liječenje joj je trebala, za njezinu obitelj vrtoglava suma novca od 1 500 000 kuna za liječenje u Padovi. Za njezinu obitelj vrtoglav i teško ostvariv iznos, međutim za državu ne bi trebao biti. Po Ustavu Republike Hrvatske (»Narodne novine« br. 56/90, 135/97, 8/98 –pro­čiš­ćeni tekst, 113/2000,124/2000 – pročišćeni tekst) - 2. Osobne i političke slobode i prava - Članak 21. - Svako ljudsko biće ima pravo na život. Očigledno je su državni dužnosnici Ministarstva zdravstva, u prvom redu ministar Milinović i HZZO prekršili Ustav RH što nisu u najkraćem roku osigurali novce s kojim bi se bolesna djevojka liječila i na taj način povrijedili njezino Ustavom RH zagarantirano pravo na život.. Djevojka i njezina obitelj preko medija su morali tražiti novce preko humanitarnih akcija, što je svakako potrajalo, a zloćudna bolest za to vrijeme nije čekala nego se širila. Obitelj je na kraju uspjela prikupiti novce, no, nažalost prekasno. Da je ova država pravna, socijalna i ustavna, kako u Ustavu piše, ovakva strahota i sramota ne bi se desila. Djevojka bi dobila novce prije svega i završila bi na liječenju u inozemstvu, po mogućnosti na vrijeme. Nadalje, da je ova država pravna, vrlo brzo bi se našla kaznena odgovornost za sve one državne dužnosnike koji djevojci nisu osigurali novce za liječenje. To uključuje i one državne dužnosnike koji su izglasali loš i štetan Zakon o zdravstvenoj zaštiti (NN 121/03) i još lošiji i neustavniji Zakon o zdravstvenom osiguranju (NN 85/06). Dva navedena zakona loša su i neustavna i takve pacijente kao pokojnu Martinu naprosto osuđuju na smrt.
Divni zakoni u divnoj državi, zar smo se za to borili? Odmah ču navesti kako uopče ne mislim tjerati svoje političke ideologije preko pokojničina imena, ali moram naglasiti da SFR Jugoslavija i Maršal Tito ovo nikad ne bi dozvolili. Obitelji želim iskrenu i najdublju sućut, ali da sam na njihovom mjestu, vjerojatno bi te proklete zakone na pasja kola istjerao do samog Ustavnog Suda. A vi ministre, svaka vam čast, sad imate na duši jednu nedužnu djevojku.
Uz ovu priču nadovezao bi i gradnju 6 rukometnih arena u Hrvatskoj na koje je utrošeno oko 3 milijarde kuna. Pitam se, može li itko od nas, koji živimo u ovako bijednoj i siromašnoj državi zapravo zamisliti koliki su to novci. Bravo Hrvatska, za gradnju nepotrebnih i skupih arena odvojila si te novce, ali za liječenje jednog djeteta nisi mogla izdvojiti 1,5 milijuna pišljivih kuna.

Na samom kraju priče, osvrnuo bi se i na naše nepotrebno popljuvane susjede Slovence. Naime dežurni Pedro za sve nevolje u Hrvatskoj ispadaju naša braća Slovenci koje u potpunosti podržavam u ostvarivanju svojih ciljeva. Mislim da je za to sve kriv upravo taj vječni hrvatski jal koji prašta sve osim tuđeg uspjeha. Tako je, Slovenija je u svemu bolja od Hrvatske, u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu i stručnom kadru. Upravo zato jer su vedno boljši od nas, po njima treba pljuvati i na taj način skretati pažnju sa pravih problema za koje su krivi isključivo HDZ i Sanader, a ne braća Slovenci. Prema tome, NAPREJ SLOVENIJO!

I još ovim putem želim upozoriti drugove Fight the war, fuck the norm! i Johnnyja Trenka da pripaze što seru protiv Tita i Jugoslavije, jer bi u protivnom mogli biti likvidirani.

SMRT FAŠIZMU!
NEKA JE VJEČNA SLAVA I HVALA VOLJENOME MARŠALU, DRUGU JOSIPU BROZU TITU!



Post je objavljen 06.01.2009. u 20:00 sati.