Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pisarovinskemazoretkinje

Marketing

Prvi Novogodišnji koncert Pisarovinskih mažoretkinja

27. 12. 2008. godine održan je Prvi Novogodišnji koncert Pisarovinskih mažoretkinja.
Sad ću vam malo pričati o tom koncertu kojeg su cure s nestrpljenjem čekale.
Prve pripreme počele su u ranim jutarnjim satima ... uređenjem dvorane. U pet sati su stigli i svi sudionici koncerta jer su prije samog koncerta odradili i generalnu probu. Naši dragi gosti bili su Limena glazba iz Bedekovčine, najstarije mažoretkinje – Maksimirske mažoretkinje, Glazbena igraonica iz Jastrebarskog, Klinčaselske mažoretkinje, Stupničke mažoretkinje i mi domaćini. Koncert je počeo u 19 sati. Gledaoci su ispunili dvoranu do zadnjeg mjesta. Moram istaknuti da je pozorno koncert pratio i naš načelnik gosp. Tomo Kovačić i predsjednik TZ Krešo Radinić.
Svi znate da Pisarovinske mažoretkinje postoje samo godinu dana .. stoga je i naš koncert počeo projekcijom – pregledom svih nastupa Pisarovinskih mažoretkinja, od prvog dana pa sve do koncerta. Uz melodiju pjesme Zvončići i Noćas Kupa tiho teče, slike su se izmjenjivale, a cijela dvorana pozorno ih je pratila. Znamo da slika govori više od tisuću riječi.. pa su tako, za samo nekoliko minuta, svi prisutni u dvorani saznali što su to Pisarovinske mažoretkinje napravile u samo godinu dana.
Nakon projekcije koncert su otvorile Pisarovinske juniorke sa svojom prvom koreografijom koju su počele učiti prije godinu dana, a kasnije su otplesale i novu koreografiju. Limena glazba sastavljena od dečki do 18 godina (svi amateri) odsvirala je nekoliko prigodnih skladbi te time dala koncertu jednu drugačiju notu. Svoje prve korake otplesale su i Pisarovinske i Klinčaselske početnice. Moram spomenuti i Stupničke mažoretkinje koje vidno napreduju od nastupa do nastupa. Samo tako dalje cure !!! Svoju točku otplesala je i srebrna iz Europe Lucija Stunja – uzor svima nama. Pisarovinski duo Lucija i Melita, također je pokazao svoju koreografiju – bravo cure. Konstantno dobre, ljepota za vidjeti bile su i Klinčaselske mažoretkinje i to sva tri sastava, kadetkinje, juniorke i seniorke. Veliki aplauz izmamile su i najstarije - Maksimirske mažoretkinje koje su nam pokazale svoje dvije koreografije. Nasmijane, rasplesane i sretne poručile su svima PLES JE ŽIVOT. Hvala im što su se odazvale našem koncertu. Kakv bi to bio koncert da uz ples nema i pjesme, u tome su nam pomogle članice Glazbene igraonice Melita, Martina i Marijana.
Na kraju je trebao doći Djed mraz ... ali ga nije bilo, za utjehu pustili su nam pjesmu Zvončići, misleći da će njome pozvati Djeda mraza.. kad najedamput .. u dvorani su se zagasila svjetla, nastao je pravi mrak.. muk.. nitko se ne čuje, samo pjesma ZVONČIĆI .. ali gle iznenađenja. kroz ulaz na desnoj strani dvorane počele su ulaziti u defileu mažoretkinje u tri reda.. sa svjetlećim štapovima : Prvi red Pisarovinske juniorke – crvena boja, Drugi red Klinčaselske juniorke – zelena boja i treći red Klinčaselske seniorke – plava boja. Tako obojane uz prigodne taktove prodefilirale su cijelom dvoranom, a gledaoci nisu krili oduševljene. To je bio prizor koji vam teško mogu opisati riječima, to se jednostavno moralo vidjeti. Na kraju kroz redove mažoretkinja došao nam je i Djed Mraz sa punom vrećom slatkiša. Doček koji su mu pripremile mažoretkinje sigurno neće zaboraviti.
Prvi Novogodišnji koncert otvorile su i zatvorile Pisarovinske juniorke, svi sudionici bili su savršeno dobri, pozdrav svima i vidimo se za godinu dana.
I tako koncert je završio u sreći i veselju a druženje je nastavljeno na domjenku u školskom holu.
Cure, sad se lijepo odmorite, nemojte zaboraviti vrtiti štap, vidimo se na treningu 10.siječnja 2009. godine (subota) u 8 sati.




Post je objavljen 06.01.2009. u 16:17 sati.