Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pokisli

Marketing

Sveti Malachy - proročanstvo

Možda zvuči nevjerojatno.. no mi ljudi bi mogli biti od onih koji će živi u tijelima doživjeti apokalipsu.
Danas, kad je i znanost priznala da je izračunala da je na istočnom nebu prije malo više od 2000 godina zaista bilo neko jako svjetleće tijelo na nebu; imamo neka čuda u našoj svetoj katoličkoj Crkvi - zanimljivo, baš za vrijeme euharistije poput onih iz Lanciana ili Ludbrega, i raznih drugih - vidjeti ćete na linku. Crkva danas jedina ima - egzorciste - i čuda preobraćenja. Ili stigme poput one za čelu Zlatka Sudca kojemu, nakon što je Ivan Pavao || naredio da mu se odstrani stigma, se stigma taj drugi puta urezala direktno u čeonu kost.. što doktori koji su operirali Sudca mogu posvjedočiti. A imamo i ovakva čuda sa euharistije - http://www.youtube.com/watch?v=bMtKobWQB-0&feature=related.
To su jasni znakovi Oca - te tako; osim Biblijskih navoda o lažnim pastirima (Ivan 10 - 1) drugih Crkvi i lažnim prorocima poput Muhammeda koji govore da Isus nije Sin Božji (Ivan 3-10, Ivan 8 - 28, Ivan 3-18, Ivanova poslavnica 2-22,2-23. Matej 7-15 do 20, itd..), znamo i istinu što je od Oca - upravo zbog tih znakova.

Zašto sad spominjem i apokalipsu. Zbog fantastičnog prorčanstva svetog Malahije.
Naime, sveti Malachy je prorokovao imena 112 Papa. Trenutno se nalazimo na 111.-stog Pape sa te liste. Po proročanstvu, idući, (no nije naveden broj, iako slijedi 112) - dolazi posljednji Papa, nakon čega će biti kraj!
Za Benedikta XVI je zapisano da će kratko biti Papa.

"Sveti Malachy, čije je porodično ime bilo O'Morgair, rođen je 1094. godine. Nakon dugih studija postao je svećenikom 1119. godine. Kako bi se usavršio u svetoj liturgiji i teologiji otputovao je u Lismore i tamo proveo dvije godine. Za opata u Bangoru je postavljen 1123. godine, a biskupom u Connoru postaje 1132. godine. Za razliku od ostalih svetaca život svetog Malachya je dobro dokumentiran, jer je njegov suvremenik Bernard od Clairvauxa odigrao ulogu vrlo preciznog biografa. On svetog Malachya opisuje kao humanu i skromnu osobu koja je u potpunosti predana vjeri. Na više mjesta on ističe Malachyev dar za proricanje budućnosti, pa između ostalog ostaje zabilježen podatak kako je točno unaprijed odredio točan dan, pa čak i vrijeme svoje smrti.

Ono što najviše zbunjuje pri čitanju prorocanstava svetog Malachya je njihova začudjujuca preciznost. Tih 112 kratkih proročanskih zabilješki opisuju neke uočljive karakteristike budućih Papa od Celestina II, koji je izabran 1130. godine, pa sve do eventualnog kraja svijeta. Svi Pape navedeni su pod određenim misticnim nazivima, koji opisuju njihovu ličnost. Oni koji su pokušali interpretirati i objasniti sadržaj tih proročanstava uspijevali bi otkriti za svakog Papu određenu simboliku na nivou njihovog imena, zemlje prijekla, nekog talenta, naziva, počasti koje su primali ili raznih događanja iz života. Gotovo da nema slučaja u kojem se ne može pronaći neka sličnost između Malachyevih zabilješki i budućih Papa.

Zanimljivo je pogledati kako ta simbolika funkcionira na primjeru zadnjih nekoliko Papa. Ivan XXIII nazvan je „župnik i mornar“. Prije svog ustoličenja on je bio na čelu crkve u Veneciji, gradu mornara i gondoljera. Njegov nasljednik Pavao VI dobiva epitet „cvijet cvijeća“. Poznato je da je njegov grb na sebi imao tri ljiljana. Ivan Pavao I opisan je simbolom „polovica mjeseca“. Ovaj je Papa nakon sto je izabran živio izuzetno kratko, otprilike mjesec dana, to jest od jedne polovice mjeseca do druge. Prošli papa Ivan Pavao II nosi naziv „od trudova sunca“. Simbolika je izuzetno pogođena jer je on u mladosti bio radnikom (trudbenik), a i rođen je na dan kad se na nebu odigrala pomrčina sunca. Sadašnji papa Benedikt XVI nazvan je „slava masline“. On je naime nakon izbora za papu izabrao ime Benedikt, a poznata je činjenica da je simbol sv. Benedikta i benediktinskog reda maslinova grančica."


Proročanstvo, posljednjeg, 112 Pape sa liste;
izvorno na latinskom:
"In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus,
qui pascet oves in multis tribulationibus:
quibus transactis civitas septicollis diruetur,
et Iudex tremęndus iudicabit populum suum.
Finis."


Hrvatski prijevod:
"Za vrijeme zadnjeg progona Svete Rimske Crkve na čelu će joj biti Petar iz Rima,
koji će voditi svoje stado kroz brojne nevolje:
nakon čega će grad na sedam brežuljaka biti uništen,
i strašni Sudac sudit će svome narodu.
Kraj."


Više na: http://theimaginaryworld.blog.hr/2008/01/1624125555/prorocanstvo-svetog-malachya.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Prophecy_of_the_Popes#Interpretation


Post je objavljen 06.01.2009. u 13:54 sati.