Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanmusicband

Marketing

Avril Lavigne

Biografija
Avril Lavigne [La-veen] je kanadska pjevačica odrasla u malom mjestu Napanee, Ontario. Punim imenom, Avril Ramona Lavigne Whibley. Njezina glazba je pop-rock stila.

Avril je na scenu izašla 2002.s albumom Let go kada je imala stil divljakuše. Tada je uzdrmala scenu sa svojim smash-hitovima od kojih je prvi bio Complicated, pa zatim Sk8er boi, Losing Grip i I'm with you. Nakon toga Avril je izdala svoj debitantski album Let go koji se prodan u 14.000.000 milijuna primjeraka samo u Americi. Zbog toga su je mediji nazvali pop-rock princezom. Singlovi s albuma su complicated, sk8ter boi, I'm with you i Losing grip. Za te singlove snimila je i pripadajuči spot.

Godine 2004. Avril izdaje svoj drugi album, Under my skin, koji se prodao u 18 milijuna primjeraka širom svijeta. Singlovi: Don't tell me, my happy ending, nobody's home, He wasn't za te je pjesme snimila i video urafke.

Iste godine Avril se zaručila za kolegu glazbenika, frontmena kanadske grupe Sum 41, Derycka Whibleya. Avril je 2005. promijenila stil i udala se za svog zaručnika Derycka.

Singl "Girlfriend" je na Youtubeu pregledan više od 96 milijuna puta, a novi album The Best Damn Thing je samo u tri tjedna prodan u 4 milijuna primjeraka i time se popeo na vrhove Bilboard ljestvice.


Post je objavljen 05.01.2009. u 17:20 sati.