Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacugivara

Marketing

S jedne i druge strane gledajući...

Image Hosted by ImageShack.us

Godina počela s otkazima u Getrou, TDR-u i Cimosu
Na samo Silvestrovo radnicima Getroa uručena je čestitka u obliku 200 otkaza. Radnici na određeno vrijeme prvi mogu očekivati svoje radne knjižice. Među njima je i najmanje 120 radnika Tvornice duhana Rovinj, a isto čeka i 80-ak radnika labinskog Cimosa - tvornice autodijelova i poljoprivrednih strojeva. Otkazi nisu isključeni ni u tvornici cementa Holcim. Otkazi su radnici dobili i u Pazin textilesu, nastalom iz nekadašnjega tekstilnog diva Pazinke. Pogoni se gase, riješili su se svih sedamdeset i troje radnika. Čekaju ih otpremnine, pa red na Zavodu za zapošljavanje.

I dok jedni 2009. vide sa 40 do 50 tisuća građana na Zavodu za zapošljavanje, drugi poručuju da su takva nagađanja neutemeljena. Upućeni smatraju da se stvara umjetna panika, a da za otkaze nije uvijek kriva gospodarska kriza.

Što se, pak, tiče plana za 2009. godinu, mr. Vlahović(TDR) je posebnu pozornost skrenuo na nove uvjete poslovanja – izmjene trošarinskog sustava, nepovoljno poslovno okruženje i pad standarda koji će utjecati na poslovanje kompanije u narednom razdoblju. Unatoč tomu, tvrtka će, zahvaljujući „snažnoj racionalizaciji poslovanja“, smanjenju troškova, dosadašnjim ulaganjima te izlasku na nova tržišta i nadalje stabilno poslovati. „Možda ono što danas radimo ne daje odgovore na sve potrebe društva, njegovih vlasnika i zaposlenika, ali je zasigurno najviše što možemo učiniti za njegovu održivu budućnost.“, dodao je Vlahović.
Kako je zaključeno, Adris grupa nastavlja planirani investicijski ciklus te će u narednoj godini uložiti gotovo 500 milijuna kuna, od čega glavninu u turizmu za izgradnju novog hotela s pet zvjezdica – Lone te izgradnju depandanse hotela Istra na otoku Sv. Andrija.
Moje pitanje glasi mislite li da se sa tih 500 miliona kuna moglo spasiti tih 120 radnika????


Post je objavljen 05.01.2009. u 13:18 sati.