Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skraping

Marketing

Obavezna oprema za Škraping

Ultra i Light natjecatelji trebaju imati istu obveznu opremu, osim astro folije koja je potrebna samo Ultra natjecateljima.

Astro-folija je jedan ed ekstremno korisnih nusprozivoda svemirske ere (poput teflona, velcroa, gore-texa...) sto je nasao izvanrednu primjenu kako u spasavanju (uopce) tako i u planinarstvu (uopce).

Grubo gledano, astrofolija izgleda kao srebrnkasta alu-folija. Medjutim materijal je solidno mehanicki crvsci i osjetno deblji. Moze se njime postupati grubo, a da mu dosta treba da se razdere, iako to naravno nije
preporucljivo.
Obicno se moze naci u obliku plahte duge oko 2 m i siroke oko 1,8 metara, iako ima i manjih i vecih pakovanja. Obicno je uredno slozena u ambalazi koja je velika i teska otprilike kao dzepna knjiga.

Osnovna primjena je ekstremna toplinska izolacija ljudskoga tijela. Primjenjuje se kod pothladjenih, iscrpljenih, ljudi koji su dozivjeli toplinski udar, tj. ozlijedjenih koji su u soku.


Koristi se i zimi i ljeti.
Ljeti, da bi se organizam zastitio od od vanjske topline ili od izravnoga sunceva djelovanja na otvorenom (npr. u pustinji). Zimi, da bi se SACUVALA tjelesna toplina u svim zdravstveno problematicnim situacijama, pa i kod odmora pri ekstremnim naporima.

S obzirom da ima dvostruku primjenu, svatko tko je malo raspakira, zapazit ce da astrofolija ima jednu stranu srebrnastu, a drugu zlatno zutu.
Kada toplinu treba SACUVATI kod zamotavanja tijela zlatna boja ide prema van, a kada se
od vreline treba obraniti, van ide srebrna.

Moze se kupiti u shoping centrima na odjelima za auto opremu ili u specijalziranim trgovinama za outdoor opremu,a cijena je od 30,00 do 50,00 kn.

Post je objavljen 04.01.2009. u 22:40 sati.