Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/burza-frustracija

Marketing

Mojih pet minuta


Osjećate li ikad onu neugodu kad nešto radite a netko vas gleda sa strane ili ne-daj-bože preko ramena? Tada sve obično ode u krivom smjeru a koncentracije ni za lijek. Kao da osjećate nečije tuđe vibracije koje ometaju vaše.
E, upravo to ja sada osjećam, dok mi dijete sjedi svega tri metra od mene i znatiželjnim okom pokušava pročitati ovaj sitni font. Naravno, ne ide, ali to mi nimalo ne olakšava situaciju. I još k tome neprestano brblja o svemu i svačemu kao da je ljubomorna na moju tipkovnicu jer se osjeća prikraćenom za onaj dio pažnje koji bih vjerojatno posvetila njoj kad ne bih ovo sada tipkala. S vremena na vrijeme mi priđe s leđa da me, "kao", poljubi, koristeći pri tome priliku da u što kraćem vremenu "snimi" što veći dio moga monitora. burninmad DOVRAGA, želim i ja malo vremena za sebe!!! burninmad I malo privatnosti koju sam ionako davno izgubila. Da, istina je da sam svom djetetu i otac i majka jer sam već više od dvanaest ponosnih godina samohrani roditelj koji sam nosi teret roditeljstva dok je otac odmaglio i ne kontaktira nas. Da, istina je i da živimo s mojim roditeljima. Sve to su činjenice, ali unatoč njima smatram da ne moram (i ne želim!) biti ničiji rob! Želim malo vremena SAMO za sebe! I ne, ne osjećam se pri tome nimalo sebično jer smatram da pažnju mogu pružiti i vrijeme posvetiti drugome tek kad su moje osnovne potrebe za vlastitih par minuta vremena zadovoljene. Tada se i ja osjećam zadovoljnom i tek tada taj osjećaj zadovoljstva mogu prenijeti na druge, uključujući i nju.
Uživam jedino noću, kao sovuljaga, u potpunom miru i tišini. Često tako odmaknu sati a ja se družim s tipkovnicom dok me prve jutarnje zrake svjetlosti (jer sunca baš i nema ovih dana) ne podsjete da sam pretjerala. (I posao mi je, naime, vezan uz računalo.) Ah, zašto me peku oči? Naravno, i protekle noći ukrala sam sama sebi par sati nakon što je dijete zaspalo, za mala sitna zadovoljstva poput surfanja i igrica. Da, i mi odrasli se volimo igrati! Samo što se neki usuđuju to priznati a neki ne. Meni omiljena igra je Mah Jong, uz nju se opuštam i ne mislim ni na što. Samo da je još koja minutica više... wink


Post je objavljen 03.01.2009. u 13:17 sati.