Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pomoc-hitno

Marketing

Malena Marieta Magdić rodila se s deformacijom nogu. Prvi put su je operirali u dobi od samo šest mjeseci. Pisala je Djedu Mrazu da joj pomogne

Marieta Magdić (6) pomalo je povučena djevojčica iz Ivanske kraj Bjelovara, koja bi sljedeće jeseni trebala krenuti u prvi razred osnovne škole. No za razliku od svojih vršnjaka koji se bezbrižno igraju i žive, ona ima samo jednu želju - da može hodati kao i njezine prijateljice. Marieta je za sada upoznala samo patnju i bol, jer je u svom kratkom životu već devet puta bila na kirurškom stolu. Rodila se s deformacijom nogu. Prvi put su je operirali u dobi od samo šest mjeseci. Operacije su se nizale jedna za drugom, ali situacija ni danas nije ništa bolja. Nakon najavljene dvije operacije desnog i jedne lijevog stopala, na red će doći kralježnica i zdjelica. Koliko ih još slijedi, to samo Bog zna.
- Može napraviti 20-ak koraka pri čemu se mora pridržavati, ali ne može po stubama. Dijagnosticirana joj je artrogripoza - rijetka bolest mišića, zglobova i vezivnog tkiva. Rođena je samo s jednim bubregom i mora stavljati kateter četiri puta na dan, jer je to jedini način da se spasi bubreg od infekcije. Preporučili su joj odlazak u kliniku u Mainz, ali mi nemamo novca za to - kaže majka Ivana (28). Marieta je na komadiću papira ispisala poruku Djedu Mrazu. Majka je otkrila kako Marieta, umjesto slatkiša, za Božić samo želi hodati kao ostala djeca.

http://www.24sata.hr/news/clanak/dragi-djede-daj-da-budem-zdrava-tvoja-marieta-m/94639/?context=naslovnica&web_page_id=main_page

OTAC IMA TUMOR, A MAJKA SE NE MOŽE ZAPOSLITI
Marijetina oca Gorana (31) prije godinu i pol pogodila je opaka bolest. Prof. Josip Paladino u bolnici Rebro odstranio mu je šest centimetara tumora na mozgu, ali je ostalo šest milimetara, do kojih se nije moglo doći i koji su na “praćenju“. Od tada je na bolovanju. Danas žive od 2000 kn, koliko će Ivana dobivati do travnja 2009. Tada gubi pravo na njegu djeteta do navršene sedme godine života. Majka zbog bolesti djeteta o kojem skrbi 24 sata na dan ne može potražiti posao. Marieti mora mijenjati kateter četiri puta na dan, a suprug to ne može. Majka je otvorila žiroračun u Zagrebačkoj banci na ime: Marieta Magdić, broj: 3114155594.


Post je objavljen 23.12.2008. u 23:05 sati.