Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Italija ratificirala protokol o pristupanju Hrvatske NATO-u

Zastava Italije
Italija je ratificirala protokol o pristupanju Republike Hrvatske NATO-u i time postala 15. država koja je to učinila, priopćilo je danas hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija primilo je obavijest o potvrdi Protokola o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na Republiku Hrvatsku od strane Senata Talijanske Republike. Time je završena procedura ratifikacije Protokola u oba doma talijanskog Parlamenta", navodi se u priopćenju.

Ovim činom talijanski Parlament postao je petnaesti, od 26 članica NATO-a, koji je ratificirao Protokol o proširenju NATO-a na Republiku Hrvatsku. Već prije to je učinjeno u Mađarskoj, Latviji, Sjedinjenim Američkim Državama, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Turskoj, Norveškoj, Danskoj, Španjolskoj, Estoniji i Češkoj.

"MVPEI ratifikaciju Protokola od strane talijanskog Parlamenta smatra značajnim korakom u cjelokupnom procesu pristupanja Hrvatske NATO-u. Ministarstvo je čvrsto uvjereno da je Republika Hrvatska spremna na preuzimanje veće odgovornosti u svjetskim odnosima, zadobivajući time aktivniju ulogu i utjecajniji položaj u međunarodnoj zajednici", stoji u priopćenju.

Post je objavljen 23.12.2008. u 14:33 sati.