Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auto-moto-samstonije

Marketing

Cool sanjke za one koje stezanje remena nije odvelo na skijanje

VW GTI sanjkeSt. Moritz, Sestriere, Val d'Isere, Jahorina, Sljeme - skijališta su koja i ove zime većina Hrvata neće posjetiti, a ukoliko i vi sam' što ne odete na skijanje iz godine u godinu, predstavljamo vam ideje za zimske radosti za koje ne trebate ski-pass i putovnicu. Naravno, snijeg će vam ipak trebati, pa valja gledati vremensku prognozu i nadati se da će nas što prije okružiti po nekoliko desetaka centimetara snijega. Za početak, predstavljamo sanjke s bakinog tavana, drvene Elan ili sanjke neke druge marke na kojima su nas vukli roditelji dok su se još nadali kako će i od njihovog djeteta biti nešto.
Bakine sanjkeDrvene sanjkeStare dobre sanjke godinama skupljaju prašinu i neodlazak na skijanje može im udahnuti nov život. Zabava je zajamčena nađete li nekog tko će vas vući ili padinu niz koju se možete spuštati. Zabavna varijanta za ovakve, klasične, saonice je i vuča pomoću nekog terenskog vozila ili automobila opremljenog kukom, a faca puna snjijega je zajamčena. Samo natrljajte gazne površine slaninom i zabava može početi.

VW GTI saoniceVW GTI sanjke
Za ljubitelje Volkswagena, kojih je na Balkanu mnogo, tu su VW GTI saonice. U crno-crvenoj kombinaciji s GTI oznakom na maski "hladnjaka" i kromiranim umetcima na "pragovima" stilski definitivno podsjećaju na GTI izdanja VW-ovih vozila. Za razliku od drvenih sanjki iz prošlog stoljeća, VW-ove su sanjke upravljive pomoću sportskog volana, a da eventualne neravnine na padinama ne ometu udobnost vožnje, sjedalo je podstavljeno.

Aluminijske saonice s amortizeromAluminijske sklopive sanjkeAmortizacija neravnina padine otišla je korak dalje s ovim aluminijskim i sklopivim hi-tech saonicama koje su opremljene amortizorem inače predviđenim za "mountain bike". Lagane saonice su i sklopive, a dolaze u torbi koja olakšava njihovo nošenje ili spremanje u prtljažnik automobila. Površina kojom klize po snijegu ista je kao i na profesionalnim skijama pa ove saonice možete odnijeti i na profesionalno voskanje za veću brzinu i više zabave. No, cool faktor i udobnost ovih sanjki ima i svoju cijenu, a ona je viša od rabljenog i registriranog Yuga.

Saonice „plastična kada“plastična kada sanjke
Najobičniju plastičnu kadu s ručkama netko je odlučio nazvati saonicama, a kako bi bile zanimljivije od običnog "žika plastika" škafa, netko se dosjetio ove sanjke nazvati zimsko/ljetnima. Za spuštanje po snijegu je sve jasno, sjednete i spustite se nizbrdo. No, tu je i spomenuta ljetna varijanta za koju će vam ipak trebati led. Naime, uz saonice idu i posebni kalup koji za led koji se stavlja na donju stranu saonica i omogućuje "sanjkanje“ livadom i za vrijeme ljetnih mjeseci sve dok se led ne otopi. Više nego idiotska ideja.

Motorizirani snowboardmotorizirani snowboard
Nije kosilica, nije usisavač, nije snowboard - to su motorizirane saonice koje, tvrdi proizvođač, spajaju najbolje iz svijeta motoriziranih snowmobila sa slobodom koju pruža snowboard. Iako nismo u potpunosti shvatili kako se ovo čudno zimsko prometalo vozi, tehnički podatci kažu da je maksimalna brzina približno 25 kilometara na sat. Pogonjene motorom od 6,5 konjskih snaga, ove neobične snowboard/snowmobil/saonice koštaju paprenih 2.000 dolara, a to je iznos za koji se može otići na pošteno skijanje.

Snježni romobil "switchboard"
switchboardSwitchboard je zanimljiv spoj snowboarda i romobila na kojemu se čak mogu izvoditi i razni trikovi. Iako ni približno atraktivan kao izvorni snowboard, switchboard izgleda zabavno i relativno lako upravljivo. Osjetno je jeftiniji od motorizirane verzije snowboarda, a s obzirom da je, zbog nedostatka motora, i znatno lakši, skloni smo vjerovati i kako je neusporedivo zabavniji. Prava je šteta što većinu ovakvih proizvoda ne možemo naći u našim trgovinama.

Janko


Post je objavljen 19.12.2008. u 23:48 sati.