Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/beerlover

Marketing

Pivski kokteli #2 - Put oko svijeta


Put oko svijeta s pivskim koktelima


#1 Njemačka
O njemačkim pivskim gemištima već je bila riječ u nedavnom postu Pivo na sto načina, ili možda ne..., ali par zanimljivih još ima...

Black Velvet
- mješavina irskog stouta (Guinness) i pjenušce u omjeru 50:50, isti se zove još i Bismarck jer ga je navodno Otto Bismark volio pit... -

Gummi Bier
u prijevodu gumeno pivo, mješavina piva i energetskog napitka – gumeno se odnosi na gumene bombone jer okusom podsjeća na njih.

BMW
Bier Mit Wasser - moram priznati ovaj se nalazi na popisu samo zbog imena. Mješa se pivo s mineralnom vodom... I DA volim njemačke automobili, ali NE nisam fan BMW-a, auto po mom izboru je AUDI!

#2 Jamajka
Po čem je Jamajka najpoznatija u svijetu?
Osim trave...
Rum! Ali nema ga u ovoj kombinaciji... No to ne znači da ga Jamajčani ne mješaju s pivom, najčešće ga mješaju s vodom, al oni žešći ga mješaju s pivom! U omjeru 50:50 naravno!

Ovo je nešto drugačija kombinacija, možda čak i zanimljivija:

Jamaican Beer


#3 Meksiko

Jamajčani imaju svoj rum, a Meksikanci?

Tequilu! - s čime će mješat pivo nego li s tequilom!

Mexican Beer Bong


Svi znamo kako to završava, jel tak?

Ak se netko ne sjeća - pod stolom!

#4 SAD
Vele da Amerikanci vole lagana piva e pa takav je i koktel koji nosi ime te ponosne nacije...

American Beer

Podsjeća na BMW jel tak...?


#5 Rusija
Jorsch - u originalu Rusi ovak zovu mješavinu pive i votke! Ta kombinacija doduše ne iznenađuje, jer Rusi su poznati ljubitelji votke. Postoji doduše varijacija koja je iznimno zanimljiva, istog je imena, al mješaju se pivo i vino! Ako itko može pomirit pivo i vino i strpat ih u istu čašu, onda su to definitivno Rusi...

Ti ljudi fakat mogu svašta pit...

Sličice su iz guba sitnog programčiću s receptima za hrpu koktela Bar Genie - koji možete kupiti ovdje Bar Genie. Iz njega sam ja povadio sve koktele koji su imali veze s pivom! Ispalo je nekih 100 tinjak recepata - sve sam ih ubacio u ppt od nekih 27MB - ko voli nek izvoli .


ps - taj ppt je zapravo hrpa screenshotova, tak mi je bilo najjednostavnije to rjesit. ispočetka sam se trudil to uređivat, no ubrzo sam odustal jer je toga bilo previše, a ja sam imal premalo vremena pa je sve nekak asketski ispalo, al bitan je sadržaj - so suit yourself!


Beer Revolutionary
Cheers

Post je objavljen 10.10.2010. u 09:17 sati.